ROZHOVORY

Simona Krainová: „Můj recept na krásu je štěstí!“

Blonďatá diva hýří úsměvem a sálá z ní pohoda. Simona Krainová našla v druhém manželství s Karlem Vágnerem ml. štěstí a užívá si život maminky dvou malých rošťáků. Ani přes mateřské povinnosti ale neodsunula na druhou kolej svou práci. I když v únoru oslaví kráska z Havířova 44. narozeniny, dál se úspěšně angažuje v modelingu a herectví, rozjíždí vlastní obchod a věnuje se i dobročinné práci.

Za chvíli budou Vánoce. Jak se pro Vás tyto svátky změnily s příchodem dětí?
Když jsem kluky ještě neměla, přiznávám, že jsem Vánoce tolik neprožívala. U nás doma začínají už prvním adventem, kdy společně s kluky zdobíme byt různými soby, vločkami, věnci, rozsvěcujeme světýlka, píšeme Ježíškovi, strojíme už i stromeček, protože se všichni nemůžeme dočkat Štědrého dne. Miluji vánoční atmosféru, hlavně to, když klukům září oči z každé drobnosti, která se s Vánocemi pojí.

Jaké dárky jste si přála jako malá holka? A co chtějí nejčastěji Vaši kluci?
Neměla jsem typické holčičí sny o panenkách a kočárku. Mě od malička fascinoval svět hereček, moderátorek, modelek a dalších slavných lidí. Také jsem chtěla být slavná, neustále jsem fantazírovala a představovala si, jaké by to asi bylo. Nacvičovala jsem si doma různé scénky a předváděla jsem se. Radost jsem tudíž měla z každé drobnosti, díky které jsem se mohla na své scénky upravit a zkrášlit. U kluků se to každým rokem trochu mění, dřív to byl hlavně Burák a Blesk McQueen, pak různé mašinky, mimoni, sopky nebo ryby. Poslední dobou u nás ale „jede“ třeba Ledové království, takže doma máme i Elsiny šaty. (smích) Jinak jsou to ale typičtí kluci a radost jim udělá jakékoliv auto, bagr nebo autodráha. Pořizujeme jim i knížky, které je vzdělávají. Staršího Maxíka fascinuje lidské tělo. Rád si prohlíží knížky, v nichž je obrázky vysvětleno, jak naše tělo funguje, Brunko má naopak nejraději knížky o rybách. Aktuálně u nás „frčí“ seriál Šimon a Matouš. Dáte mi určitě za pravdu, že to není typická dětská pohádka. Prostě v každém svém období mě něčím překvapí.

Vánoce Simona tráví se svými třemi "chlapy". Manželem Karlem a syny Brunem a Maxem

Vánoce Simona tráví se svými třemi „chlapy“. Manželem Karlem a syny Brunem a Maxem (Foto: Facebook Simona Krainová)

Máte ráda překvapení? Nebo se s manželem domlouváte na vzájemných dárcích?
Můj manžel je mistr překvapení. (smích) Už několikrát zorganizoval tajnou oslavu mých narozenin s přáteli, o které jsem do poslední chvíle neměla tušení. Někdy se třeba zmíním o pěkné kabelce, která není nikde k dostání, a on mi ji sežene. V tomhle je opravdu úžasný. Snesl by mi modré z nebe. Miluju na něm, jak je ke mně pozorný. Mně se občas také podaří něco utajit a nečekaně ho překvapit. Na svou oslavu narozenin s přáteli na terase hotelu Emblem vzpomíná často a rád. Všichni jsme byli převlečeni za mafiány z filmů. Karel byl opravdu hodně překvapený. (smích) Takže to není jen o hmotných darech, ale hlavně o nápadu a o pozornosti k tomu druhému. Někdy i krátký vzkaz s vyznáním na polštáři nebo vzkaz na zrcadle dokáže divy.

Slavíte svátky či narozeniny jen s dětmi a manželem, nebo máte nablízku i babičky, sourozence či kamarády?
Mám ráda, když je rodina pohromadě. Oslavy narozenin jsou dobrým důvodem k tomu, aby se při nich sešla celá rodina. Není to vždy pravidlem, ale důležité události, jako jsou narozeniny dětí nebo narozeniny rodičů, sourozenců slavíme vždy v úzkém kruhu rodinném. Někdy se to sejde tak, že jedny narozeniny slavíme i třikrát. Nejdříve s rodinou, potom s blízkými přáteli a pak dětem ještě uspořádáme párty. (smích)

Pocházíte z Havířova. Jak často k nám na sever Moravy jezdíte?
Kluci jezdí k babičce na prázdniny pravidelně, v létě i v zimě, takže to vždy spojíme i s mou návštěvou. Občas vyrážím do Ostravy pracovně na Kliniku Yes Visage, jejíž tváří jsem již několikátým rokem. Do Havířova je to z Ostravy kousek, takže vždy se zastavím i domů za rodiči a sestrou Yvonou. Oni nás však častěji navštěvují v Praze. Ve volných chvílích také vyrážíme na chalupu za Prahu.

 

Ve volném čase Simona nejraději chodí v džínách a v mikině, nebo i v teplácích

Ve volném čase Simona nejraději chodí v džínách a v mikině, nebo i v teplácích

Jaké jsou Vaše „havířovské“ vzpomínky na dětství?
Nejvíce vzpomínek se váže k venkovním hrátkám se  sestrou Yvonou. Byly jsme spolu venku pořád a s ostatními dětmi jsme neustále vymýšlely nějaké hry, skákaly gumu nebo panáka. Ráda jsem také sedávala tátovi na klíně a vyprávěla mu o svých velkých plánech, jak jednou budu slavná herečka a co všechno mu koupím. Vždycky se tomu hodně smál, ale vlastně se nám to částečně splnilo. (smích)

Máte sestru, takže u Vás doma převládaly ženy, teď je tomu díky Vašim synům naopak. Jak se Vám žije v mužském světě?
Úžasně. (smích) S manželem a s kluky jsme parťáci, jeden tým. S kluky jsem si vždy rozuměla víc než s holkami. Vždycky jsem měla více kamarádů než kamarádek. Povahou jsem zřejmě víc kluk, tudíž tíhnu spíš k mužské mentalitě. Pro mě je tedy ideální, že jsou na mě doma tři kluci.

Netoužíte ještě po jednom holčičím přírůstku do rodiny?
Bylo by hezké mít ještě třetí miminko, ale myslím, že by to byl stejně zase kluk. (smích) A s kluky je to občas takový rock and roll, že bych  ve svém pracovním zápřahu další dítě těžko zvládala. Jsem ráda za své dva veselé lívanečky, které občas vydají i za pět dětí… (smích)

Na maminkovskou roli jste si počkala. První syn se Vám narodil v 37 letech. Kdybyste mohla dát radu svému 20letému „já“, co byste Simoně o rodičovství řekla?
Myslím, že by dvacetiletá Simona stejně neposlouchala, kdybych jí řekla, že mateřství je ta nejkrásnější věc v životě ženy, ať na nic nečeká a má děti brzy. Dělala by si věci stejně po svém a do všeho se vrhala po hlavě. V tom jsme vlastně s dvacetiletou Simonou pořád stejné, i když teď mám pro svá rozhodnutí vyvinutější cit a smysl. (smích)

 

Synové Maxík a Bruno jsou rošťáci, kteří se ale rádi chodí mazlit k mámě  (Foto: Facebook Simona Krainová)

Synové Maxík a Bruno jsou rošťáci, kteří se ale rádi chodí mazlit k mámě (Foto: Facebook Simona Krainová)

Kdo je u Vás doma hodnější rodič? Holčičky většinou hledají útěchu u tatínka. Chodí Vaši kluci s tatínkem dělat lumpárny a k mamince se mazlit?
Máme to rozdělené, Karel s kluky dělá lumpárny a srandičky. Já jsem ta starostlivá a občas i trochu přísná maminka, která kluky kontroluje, jestli jsou dobře oblečení, mají vyčištěné zuby a snězené snídaně. Mazlit se ale chodí ráno hlavně k mamince do postele. To jsou ty nejhezčí chvíle.

Většinu své profesní kariéry jste byla obklopená světem módy. Vyžadoval se od Vás perfektní vzhled. Jak to jde dohromady s malými dětmi? Řešíte, co si obléct na dětské hřiště nebo grilovačku s kamarády?
Neřeším, protože na to nemám s dětmi čas. Dbám hlavně na to, aby byli kluci dobře a teple oblečeni. Ve volném čase stejně nejraději chodím v džínách a v mikině, nebo i v teplácích. Obdivuji maminky, které chodí i na dětské hřiště v lodičkách. Já jsem ráda, že si můžu od lodiček a dokonalého make-upu trochu odpočinout. (smích)

Co oblékáte svým dětem? Máte (či mají) oblíbené kousky? Zasahují do toho, co si vezmou na sebe?
Zásadně nakupuji všechno dvakrát, neboť kluci mají rádi stejné věci. Občas se u nás strhly hádky o jednu mikinu s rybou, nemůžu tedy dopustit, aby se tato situace opakovala. (smích) Takže ano, do oblékání zasahují oba. (smích) Ráda nakupuji oblečení v Replay&Sons. Mají tam velmi kvalitní materiály a stylové kousky. Nedávno jsem také narazila na jednu slovenskou značku Loowfat Kids. Mají krásné a vtipné oblečení pro děti.

Odkoukala jste za roky v módním průmyslu nějaké triky, které sama denně používáte? Poradíte maminkám, jak rychle vypadat „k světu“ i na mateřské?
Za ty roky jsem přišla hlavně na to, že v jednoduchosti je krása a že méně je někdy více. (smích) Takže když opravdu nestíháte, stáhněte vlasy do vysokého drdolu, přejeďte si rty rtěnkou a nasaďte velké brýle. To je ten nejrychlejší trik, který používám. (smích) Nedám také dopustit na kvalitní kosmetiku. Mým elixírem mládí je krém La Mer, který kombinuji s kosmetikou Kiehl’s, skvělou vychytávkou je také suchý olej od Nuxe. Z dekorativní kosmetiky dávám přednost YSL nebo Bobbi Brown. Co se týká oblečení, nikdy neuděláte přešlap v bílém tričku nebo košili a v dobře padnoucích džínách. Skvělou zkušenost mám třeba se značkou Replay.

Vedle svého manžela jste viditelně zkrásněla, zklidnila se, dospěla… Čím to je?
Děkuji za kompliment. Myslím, že je to především tím, že jsem šťastná a pořád zamilovaná. Dávám lásku manželovi a dětem a oni mi ji vracejí. To je podle mě recept na to vypadat dobře. Vím, že vnitřní krása je klišé, ale jen šťastná a spokojená žena může vypadat opravdu dobře. Je také důležité dodržovat rovnováhu zdravým životním stylem. Je fajn si jít občas zaběhat, zacvičit, nebo si dát místo snídaně jen smoothie. Je také dobré si najít občas čas sama na sebe a relaxovat. Mám moc ráda thajské masáže nohou v ThaiMassage Mantra.

Simona Krainová představila nedávno svou novou značku

Simona Krainová představila nedávno svou novou značku

Čemu se v současnosti věnujete pracovně nejvíce?
Nejvíc teď pracuji pro Nadaci Antonika, kterou jsme založili letos v zimě. Nadace chce pomáhat v několika základních oblastech: získávat pro domovy seniorů modernější vybavení a zlepšovat podmínky bydlení v nich, zároveň přispívat na jejich zdravotní pomůcky. Nadace chce pomáhat i jednotlivcům a v neposlední řadě podporovat aktivity, které starší generaci přinášejí radost do života. Snažíme se být aktivní i na sociálních sítích. Hledejte nás pod hashtagem #taksestarejmladej. Poslední rok mě také velmi zaměstnával můj nově odstartovaný e-shop bysimona.cz, ze kterého mám velkou radost a jsem nesmírně vděčná za pozitivní ohlasy. Stala jsem se rovněž ambasadorkou značek Asus, Tous a Intimissimi. Chystám se také na menší roli v jednom detektivním seriálu. Nenudím se.

Jste aktivní na sociálních sítích. Jen na instagramu máte 252 tisíc a na facebooku 132 tisíc fanoušků. Kdo Vás k tomu přivedl?
Se sociálními sítěmi mě seznámil můj manžel Karel. Líbí se mi, že si můžu vytvářet svůj vlastní obraz a můžu komunikovat se svými fanoušky. Je to moje médium, můj komunikační kanál. Nejsem závislá na novinářích. Velmi mě potěšilo, když mě časopis Forbes zařadil mezi jednu z nejvlivnějších osobností v ČR na instagramu.

V září jste se po dlouhé době objevila coby modelka na mole na módní přehlídce Kateřiny Geislerové. Čím Vás návrhářka přesvědčila, že jste udělala výjimku?
Výjimka to nebyla, protože jsem šla přehlídku nejen pro Katku Geislerovou, ale i pro Lukáše Lindnera. Jsem ráda a je mi ctí, že jsem mohla podpořit tyto dva velmi talentované návrháře. Je pravda, že jsem docela zvažovala, zda se zúčastním, protože jejich modely byly hodně odvážné, ale byla to pro mě výzva. Ráda jsem ji přijala. Výzvy mě ženou dál.

Kde se vidíte za 15 let?
Na tuto otázku neumím odpovědět. Budu velmi šťastná, když tady budu moct být pro své syny, budu jim nablízku a budu pozorovat, jak rostou, dospívají a poznávají svět. Tohle bych si moc přála.

Co byste popřála našim čtenářům do roku 2017?
Přeji Vám hlavně zdraví a hodně lásky. Přijímejte ji, ale také ji dávejte svému okolí, protože pak můžete být opravdu šťastní.

A nakonec… Máte ráda Lečo?
Časopis určitě! A potom taky lečo s pálivou klobásou od mé mámy. (smích)

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ROZHOVORY