ZDRAVÍ A SPORT

Kosmetika, lék na tělo i duši

Životní prostředí má velký vliv na vzhled a kondici naší pokožky. Jako v zrcadle se na ní odráží Ostravské ovzduší a především náš životní styl (stres, strava, kouření apod.). Pomoci může profesionální péče v kosmetickém salonu. Čas strávený v salonu je příjemnou relaxací a ošetření se viditelně projeví na vzhledu a kondici Vaší pleti. Zlepšení vzhledu má vliv také na Vaše sebevědomí.

Kdo by se nerad nechal hýčkat? Masáže, masky a zábaly působí podle kosmetičky Jiřiny Kocourkové ze salonu A Plus velmi příjemně nejen na naši pokožku, ale také na naši duši. „Po celodenním běhání a stresu v práci, s dětmi či úředníky, je relax v podobě kosmetiky vítanou oázou klidu. Dnes už si do salonu krásy chodí odpočinout nejen ženy, ale běžně také muži a odcházejí jako vyměnění.“ Při ošetření pleti jsou využívány kromě klasických metod i také moderní kosmetické přístroje jako je ultrazvuková špachtle pro čištění a peeling, diamantová mikrodermabraze pro omlazení a regeneraci, neinvazivní mezoterapie pro lifting, hydrataci a výživu a mnohé další.

Neinvazivní mezoterapie

Jednou ze základních procedur je v salonu A plus je přístrojové ošetření neinvazivní mezoterapií, které je vhodné pro všechny typy pleti. „Tato metoda je jedinečná v tom, že přenese aktivní látky bez bolesti přes kůži do těla a do konkrétního místa. Účinek je ve srovnání s „klasickými“ možnostmi nesrovnatelně větší“, přibližuje unikátní metodu kosmetička.

Neinvazivní mezoterapie využívá objevu oceněného v r. 2003 Nobelovou cenou. V pokožce je ochranná vrstva – tzv. membrána, která chrání organismus před prostupem látek, virů a bakterií do těla. Účinné látky mají velmi často velké molekuly, a proto za normálních okolností neprojdou přes tuto membránu do těla. Elektromagnetické vlnění elektroporace, které se využívá u mezoterapie zajistí prostup aplikovaných látek mezibuněčným prostorem a především buněčnou membránou přímo dovnitř buňky. Z buněk jsou tak vypuzeny nahromaděné toxiny a ty jsou nahrazeny aktivními látkami. Toxiny jsou potom lymfatickým systémem odvedeny z těla a aktivní látky mají příznivé účinky na buněčný metabolismus a buněčnou obnovu.

„Pleť je po terapii vypnutá, dokonale hydratovaná, pružná a pevná, hebká na dotek, vypadá zdravě a mladistvě. Pleťové buňky budou zbaveny toxinů a budou vystaveny blahodárným účinkům aktivních substancí kosmetických přípravků. Zákazníci říkají, že po terapii vypadají, jako by se vrátili odpočinutí z dovolené“, říká s úsměvem Jiřina Kocourková.

web-0905

Konec černých teček

Asi každý zná ten pohled do zrcadla, kdy vidíte každý svůj pór, který je nevábně plný nečistot. Následuje bolestivé „mačkání“ uhříků u zrcadla, podrážděný a zarudlý obličej. Tomuto typu čištění pleti už ale v salónu A plus podle jeho majitelky odzvonilo. Bezbolestně si tady můžete nechat obličej vyčistit ultrazvukovou špachtlí. „Hloubkové čištění funguje na principu vysokofrekvenčních vibrací, je velice účinné, naprosto bezbolestné a neagresivní. Je vhodné i na velmi citlivou pleť. Ultrazvuková špachtle aktivuje metabolismus pleti, odstraňuje odumřelé buňky a následně kompletně regeneruje kůži, uvolňuje ucpané póry a odstraňuje z nich nečistoty včetně černých teček.“ Předností ošetření tímto kosmetickým přístrojem je také prevence proti akné. U mastné pleti a akné čistí póry a brání hromadění keratinu v ústí mazových žláz. Tím snižuje riziko tvorby dalších zánětů.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ZDRAVÍ A SPORT