ZDRAVÍ A SPORT

Koupací sezóna končí. Co teď?

Koupací sezóna končí, procházková začíná. Nic naplat, vypadá to, že teploty okolo třicítky nás už letos nepotkají. Definitivně tak končí sezóna aquaparků, bazénů a opalování. Začíná období chladnější, ale to vůbec neznamená, že je třeba sedět doma. Krásné podzimní dny lákají k procházkám, vždyť kdy jinde uvidíte tolik barev než ze začátku podzimu? Víte, že krásnou přírodu si můžete užít i v Ostravě? Přinášíme vám pár tipů na krásné turistické stezky Ostravou a okolím

Díky Klubu českých turistů máme v Ostravě několik krásně značených stezek, které vás provedou po nečekaně malebné přírodě i po ostatních turistických zajímavostech. Vybrali jsme pro vás nenáročné trasy, které rozhodně stojí za pěknou podzimní procházku.

Okruh Plesnou

Tato pohodová trasa má na sedmi kilometrech převýšení pouze 76 metrů, a tak ji zvládne i méně zdatný turista. Start i cíl jsou na MHD zastávce Plesenka, kam vás dopraví autobusy číslo 47 a 51. Trasa je vhodná pro pěší, cyklisty (lépe s horským kolem, protože cesta občas vde i po nezpevněném terénu). Po cestě uvidíte biotop Studenec, údolí Plesenského potoka a dojdete na kopeček zvaný Končina. Celá trasa je značená žlutou barvou.

  • Více informací na:

https://www.ostrava.cz/cs/turista/aktivni-vyziti/ostravske-prochazky/okruh-plesnou

Stezka přes Porubu a Pustkovec

Tyto dvě trasy můžete spojit nebo je projít odděleně. Trasa Porubou je doslova pro každého, má necelých 12 km a převýšení pouhých 21 metrů. Vede po modré značce, začátek má na MHD zastávce Slovan, kam se dostanete tramvajemi 7, 8, 9 a 17. Projít si ji můžou pěší, ale je výborně jízdná i na kole. Projít si můžete historickou Porubu s unikátní architekturou. Pokud chcete trasu spojit s Pustkovcem, začnete na náměstí Družby a po modré značce se dostanete například do krásného Pustkoveckého údolí. Cílem cesty může být Hvězdárna a planetárium Johanna Palisy.

  • Více informací na:

https://www.ostrava.cz/cs/turista/aktivni-vyziti/ostravske-prochazky/stezka-porubou-a-pustkovcem/pustkovec

https://www.ostrava.cz/cs/turista/aktivni-vyziti/ostravske-prochazky/stezka-porubou-a-pustkovcem/poruba

Naučná stezka Heřmanický rybník

Heřemanický rybník je málo známý unikát – voda má velmi specifické složení a využívá se jako záchytná nádrž, do které se čerpají slané vody z hlubin ostravsko-karvinských dolů. Rybník je také celoročně využíván rybáři, kteří mají k dispozici originální posedy s dlouhými přístupovými lávkami. Heřmanický rybníke je také významné ornitologické stanoviště a vy se můžete kochat pohledem nejen na vodní plochu porostlou rákosím, ale také pestrou faunu. Trasa je pouze 3 kilometry dlouhá a dostanete se na ni poblíž MHD zastávky U Dvora.

  • Více informací na:

https://www.ostrava.cz/cs/turista/aktivni-vyziti/ostravske-prochazky/naucna_stezka-hermanicky-rybnik

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ZDRAVÍ A SPORT