ZDRAVÍ A SPORT

Je tady 5. ročník Nezastavitelných. Podpořte je pohybem!

Postihl je nelehký osud. Ale oni život přesto nevzdali. Láska ke sportu je přiměla posunout se dál a dokázat téměř nemožné. Všem handicapovaným sportovcům patří naše uznání. Ale jejich cesta není snadná. Vybavení, které ke sportu užívají, je pro ně mnohdy příliš drahé. Jak jim můžeme pomoci právě my?

Je to jednoduché. Od prostého přispění libovolné částky, přes nakoupení dárkového sortimetu, ze kterého jde 50 % z ceny na handicapované, až po proběhnutí jedné z Birell brán. Naše nejbližší, na cestě z Pusteven na Radhošť, se otevře 5. a 6. července. Projít jí můžete oba dny od 10:00 do 18:00. Za každého, kdo branou projde, pošle na konto 21 handicapovaných z projektu Nezastavitelní společnost Birell pět korun. „Nezastavitelní jsou důkazem nezdolnosti i ochoty pomáhat. Vždyť jen loni se do projektu zapojilo víc než 200 tisíc lidí, kteří pomohli Nezastavitelným získat sportovní vybavení za 1,3 milionu korun,“ doplňuje Veronika Hořáková, marketingová manažerka značky Birell.

Z letošních účastníků potkají lidé na Pustevnách například Mariana Kisela, který zůstal po autonehodě na vozíku. Z projektu si přeje získat handbike, aby se mohl vrátit k cyklistice, protože před úrazem jezdil na kole závodně.  Na místo dorazí 6. července v 11:00 Věra Křenková, která na Pustevny vyjede na svém novém speciálním kole získaném z loňského ročníku projektu. Handicapované přijedou podpořit také známé české osobnosti včetně ostravského zpěváka, textaře a skladatele Martina Chodúra.

Další zastávkou Nezastavitelných bude Birell brána u Vranovské přehrady o víkendu 14. – 15. července. Dále pak v Českém Švýcarsku, na Sněžce, Ještědu a v Adršpachu. Více informací o tom, jak můžete pomoci, naleznete na webu.

I přes svůj handicap našli sílu. I když jim osud nepřál, mají odvahu i vůli pustit se do sportu naplno, a to pro mě znamená víc než jakákoliv sbírka medailí. Na jejich cestě jim můžete pomoct i vy. Podpořte dobrou věc a darujte pohyb. Společně jsme Nezastavitelní,“ říká o celé akci její ambasador Jiří Ježek. Pojďme jim pomoct i my!

 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ZDRAVÍ A SPORT