ROZHOVORY

OSTRAVA NENÍ AFRIKA, PANE PRIMÁTORE

Arogance primátora Tomáše Macury nabírá na obrátkách. Jeho argumentace a srovnání, kdy v rozpravě o správě ostravské vody udělal z českých zaměstnanců společnosti OVaK farmáře v Jižní Africe a z nadnárodní společnosti SUEZ vyháněné bělochy, bez kterých by se vše zhroutilo, je ukázkou pomatení se z moci.

Ostrava může po 24 letech získat většinovou kontrolu nad správou vody, kterou každodenně potřebují a užívají její občané. Smlouva se společností OVaK, který je od devadesátých let většinově ovládán nadnárodním koncernem SUEZ, 31. 12. 2024 končí.

Všechna města, která myslí ekonomicky dopředu a dělají maximum pro své občany, se snaží získat správu strategické suroviny, jakou voda bezpochyby je, do svých rukou. Návrat správy vody do rukou měst a obcí bylo ostatně předvolebním tématem většiny politických subjektů. 

Zastupitelé Ostravy v této věci ale rozhodli opačně. Pověřili radu města k prodloužení stávající smlouvy o dalších 10 let s tím, že 51 % zisků z prodeje vody odteče z Ostravy nadnárodnímu koncernu SUEZ. 

Zastupitelé města opakovaně odmítají schválit logické veřejné projednávání za účasti nezávislých odborníků. 

Přitom dotazů a nejasností je mnoho, času je stále dost a příklady a zkušenosti z jiných měst jsou tady také.

Hnutí ANO se nechce o této možnosti ani bavit.

Piráti se nechtějí o této možnosti ani bavit.

ODS se nechce o této možnosti ani bavit.

KDU-ČSL se nechce o této možnosti ani bavit.

Hnutí OSTRAVAK se nechce o této možnosti ani bavit.

CO JE K TOMU VEDE?

Jde o kšeft a lumpárnu, proti které je historicky známé opakované hlasování o nákupu Bazalů slabým čajíčkem?

Jde o neschopnost politiků reagovat na dnešní turbulentní dobu a nejistou budoucnost a hledat budoucí finance pro město a občany i za cenu ztráty pohodlí?

Chyběly by snad peníze, které by musela Ostrava vydat na nákup akcií od SUEZu primátorovi na koncertní halu?

Zhroutí se, jak tvrdí primátor, s odchodem majoritního akcionáře SUEZ ze společnosti OVaK vodárenství v Ostravě tak, jako zemědělství v Jižní Africe?

Za nás to určitě není poslední bod. V OVaK pracují naši schopní odborníci a srovnání s farmáři z Afriky je, pane primátore, hloupé a zcela nevhodné.

https://www.youtube.com/watch?v=vgBbDKH9YMo

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ROZHOVORY