Z OSTRAVY

Ostrava spustila nový web k výročí 750. let

Ostrava letos slaví 750. výročí od první písemné zmínky. K tomuto jubileu město připravilo speciální webové stránky http://ostrava750.cz/, kde návštěvníci najdou informace o oslavách, pozvánky na jednotlivé akce, stručnou historii města i vzpomínky pamětníků na významné události minulého století.

Sekce Aktuality nabízí zprávy týkající se výstav a dalších akcí k 750. výročí a bude informovat o zahájení soutěže pro veřejnost. Konkrétní informace o tom, kdy, kde a jaké akce se budou v rámci oslav 750. výročí konat, je možné zjistit v harmonogramu akcí, který bude pravidelně aktualizován a upřesňován.

Publicistickou sekci webových stránek zahrnuje rubrika Vzpomínáme. Ožívají v ní příběhy pamětníků z doby předválečné, z období II. světové války, poválečných let i novější historie a jsou zajímavým počtením pro všechny, kteří se zajímají, jak se v Ostravě kdysi žilo, co se kde nacházelo a jaké změny se tu udály.

Rubrika Fakta nahlíží fotografiemi se základními informacemi do dávné i novější historie města. Galerie přiblíží obrazovou formou zajímavosti spojené se 750. výročím. V současné době si v Galerii také můžete otevřít kreslený „filmeček“ o historii města s kresbami ztvárněnými dětskou rukou, který nejen zaujme, ale také příjemně pobaví.

Webové stránky k 750. výročí jsou propojeny se sociálními sítěmi – s Facebookem a Twitterem. 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY