OSTATNÍ

Tatra i Siemens hledají posily

V loňském roce vyrobila kopřivnická Tatra Trucks více než 1300 nákladních aut, letos by jich mělo z výrobních linek sjet ještě více. Firma tak hledá sto nových zaměstnanců. Nové lidi přijme i Siemens ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Nezaměstnanost v dubnu klesla v Moravskoslezském i Olomouckém kraji.  Nejvíce nezaměstnaných zůstává v Karviné (téměř deset procent), Ostravě a Bruntále. Posily do svých týmů hledají dva velcí zaměstnavatelé v kraji – firmy Tatra Trucks a Siemens.

„Hledáme především pracovníky do výroby. Zejména obraběče, seřizovače, obsluhu CNC strojů, frézaře či montážní dělníky,“ vyjmenovala Kateřina Nogolová, personální ředitelka Tatra Trucks. Podmínkou pro přijetí je kromě praxe a odborných znalostí také ochota pracovat v třísměnném provozu.

Nové zaměstnance tady lákají na zaměstnanecké benefity jako například týden dovolené navíc nebo dotované stravování přímo ve firmě.

Ještě více nových lidí, konkrétně dvě stovky, potřebuje firma Siemens ve Frenštátě pod Radhoštěm.

„Začínáme vyrábět nové produkty a další vyvíjíme. Ročně jsme dosud vyráběli okolo 60 tisíc elektromotorů, nyní se chystáme zvýšit výrobu o zhruba dvacet procent. 135 zaměstnanců potřebujeme přímo do výroby, 65 pak do technických pozicí,“ řekl ředitel závodu Roman Valný s tím, že firma si dokáže vlastní zaměstnance sama zaškolit, což trvá v průměru tři měsíce.

 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE OSTATNÍ