Z OSTRAVY

Svátek studentů Majáles Ostrava je tady!

Už zítra to vypukne! 23. Majáles Ostrava pod Vysokou pecí v Dolních Vítkovicích! Těšit se můžete super koncerty na pěti scénách, mezi nimiž zazáří No Name, Mandrage, Wohnout, Mirai a další. Takže hoďte starosti za hlavu a už tento pátek 12. května se vraťte do studentských let!

Majáles mění termín i místo konání. Zatímco dříve býval uprostřed týdne ve středu, letos si ho můžeme při pátku naplno užít až do rána. „Oproti minulému roku, kdy se Majáles Ostrava konal na louce podél Jantarové stezky a Dolu Hlubina, se přesune zpět pod Vysokou pec. Věříme, že tímto rozhodnutím potěšíme nejednoho návštěvníka,“ sděluje Pavel Láhner, prezident Stavovské unie studentů Ostrava a hlavní organizátor Majáles Ostrava 2017 a dodává: „Návštěvníci se mohou těšit na 5 scén, včetně RedBull Saurus, přes 30 vystoupení a pestrý doprovodný program v rámci Majálesového měsíce, který jsme zahájili 5. dubna na Masarykově náměstí. Za celou Stavovskou unii studentů v Ostravě se na vás těšíme.“

Majáles Ostrava je největší studentskou akcí v Moravskoslezském kraji, která oslavuje příchod jara a krásy studentských let. Prohlubuje lásku k hudbě, zábavě a společným zážitkům s přáteli. Celá akce se koná v Dolní oblasti Vítkovice, která je vyhlášeným industriálním prostorem s neobyčejným kouzlem, připomínající historii a tvrdé jádro města. Ani letos nebude chybět tradiční průvod masek. Ten startuje v 11:45 v Husově sadu a chystá se do Vítkovic touto trasou:

Husův sad -> Poštovní ulice -> Masarykovo nám. -> Zámecká ul. -> Forum Nová Karolina -> Jantarová stezka -> Dolní oblast Vítkovice

Přijít v masce se navíc studentům vyplatí - kdokoliv přijde v masce, bude mít vstup na Majáles Ostrava 2017 zdarma. Porota pak vybere nejlepší masky a to hned v pěti kategoriích. „Plus máme pro vás super novinku,“ říká Pavel Láhner. „Tou je možnost si u nás uschovat nejen civilní oblečení, ale i masku po konci průvodu. Zájemci si u nás mohou v 11:30 na Husově sadu uložit své civilní oblečení, které pak dostanou zpět v areálu Majálesu. Jejich masky jim následně uschováme na Hladnově, kde si je budou moci vyzvednout.“ Celý průvod bude probíhat za doprovodu Hitrádia Orion a Red Bullu!

Program na hlavní scéně zazáří od osmé večerní slovenská stálice a hlavní hvězda letošních studentských slavností No Name. „Kdo by je neznal, jejich hity „Prvá“ a „Starosta“ hrávají v českých rádiích dodnes. Můžeme se jen těšit a přemýšlet jaký tracklist si pro nás připraví, ale věřím, že tyto songy, včetně novinek z loňského alba S láskou uslyšíme a společně si je s kapelou na Majálesu zazpíváme,“ těší se na vystoupení Barbora Žembová, hlavní dramaturgyně Majálesu. Kapela vznikla v roce 1996 v Košicích, paradoxně užívající anglický název „No Name“ – v překladu: Beze jména. Již v první den založení zvítězili v místní hudební soutěži a úspěšná muzikantská dráha na sebe nenechala dlouho čekat. „Věříme, že tímto rozhodnutím včetně přesunutím Majálesu na pátek uděláme velký krok vpřed. Každý návštěvník je pro nás jedinečný a vážíme si ho, jenom díky vám se můžeme každý rok zlepšovat,“ ukončuje Žembová.  Pokud patříte mezi návštěvníky, kterým nestačí jen pivo a kapela, je pro Vás připraven náhradní plán v podobě zábavně-kreativní zóny, kde můžete procvičit mozkové závity i zručnost. Pokud jste si nestihli koupit vstupenky v předprodeji, na místě je koupíte za 250 Kč.

Oblíbená slovenská kapela No Name jako hlavní hvězda ostravského Majálesu 2017. Zdroj fofo: idnes.cz

Program na jednotlivých scénách je připravený až do druhé hodiny ranní. A na hromadný úprk domů se připravil i Dopravní podnik Ostrava. Ten v noci z pátku 12. 5. 2017 na sobotu 13. 5. 2017, posílí tramvajovou dopravu vloženými spoji ve směrech na Hlavní nádraží, do Výškovic a Poruby.

ODJEZDY SPOJŮ ZE ZASTÁVKY DŮL HLUBINA
Linka č. 2

směr Výškovice: 23:07, 00:07, 00:37(P), 01:07, 01:37(P), 02:07 h
směr Hlavní nádraží: 23:08, 23:28, 00:08, 00:38(P), 01:08, 01:38(P), 02:08 h

Posilové spoje (Posilové spoje nemají zaručené přípoje na ostatní linky noční dopravy.)
směr Vřesinská: 23:22(P), 23:52(P), 00:22(P), 00:52(P), 01:22(P), 01:52(P) h

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY