ZDRAVÍ A SPORT

Pacienti v Ostravě si chválí zmodernizovanou kožní ambulanci

Chtělo to ze strany návštěvníků Polikliniky Agel v Ostravě dávku trpělivosti, ale rekonstrukce je u konce. Nyní kožní ambulance polikliniky nabízí útulnější prostory pro pacienty a zmodernizované lékařské vybavení.

Polikliniku Agel v centru Ostravy u kina Vesmír navštěvují denně stovky pacientů. Aby si udržela jejich spokojenost, je třeba dbát na komfort všech návštěvníků i zdravotnického personálu. „Původní prostory byly vybudovány před více než 30 lety a postupně přestaly plnit trendy moderního pracoviště,“ řekla k důvodům modernizace ředitelka polikliniky Bogna Jiravská-Godula s tím, že celková investice do modernizace kožní ambulance přesáhla sto tisíc korun a trvala dva měsíce.

Kromě nové vodoinstalace, odpadů a elektroinstalace se kožní ambulance dočkala i nových podlah a zmodernizovaného nábytku. Pacienti a jejich doprovod si mohou pochvalovat lepší komfort, ale i lékařskou péči. Součástí modernizace totiž bylo i zakoupení nových přístrojů. Do nové místnosti byl umístěn nový hřebenový zářič, který pomocí fototerapie pomáhá léčit lupénku a ekzém. Dalším novým pomocníkem lékařského personálu je kryosprej, který slouží k šetrnému odstraňování patologických tkání, které trápí pacienty. „Také jsme modernizovali své přístrojové vybavení a na úseku lymfodrenáží máme k dispozici nový moderní přístroj,“ uzavřela ředitelka.  Kvůli zvýšení pocitu bezpečí návštěvníků a zaměstnanců také naistalovalo vedení polikliniky kamerový systém.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ZDRAVÍ A SPORT