Z OSTRAVY

11 zraněných po srážce tramvají v Ostravě-Porubě

Nepozornost nebo únava stála zřejmě za dnešní ranní nehodou dvou tramvají na Opavské ulici v Ostravě-Porubě. Při nehodě se zranilo 11 cestujících. Vypořádat se s následky pomáhaly na místě všechny složky záchranného systému.

"Všichni byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Jednalo se o osm žen a tři muže ve věku mezi čtyřiatřiceti a šestašedesáti lety. Utrpěli vesměs středně těžká nebo lehká zranění v hlavy, hrudníku nebo páteře," řekl po zásahu mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Podle policejní mluvčí Gabriely Holčákové jeden z řidičů včas nezareagoval a narazil do soupravy jedoucí před ním, když zastavovala před křižovatkou. „Nehoda se stala okolo 05:15 v Opavské ulici, několik desítek metrů před křižovatkou se Sjízdnou ulicí. Policisté žádají svědky nehody a zraněné cestující, aby kontaktovali policii se svědectvím prostřednictvím linky 158.“ Provoz na trati byl přibližně na 40 minut zastaven.

Na místě zasahovali také hasiči ze stanice Ostrava-Poruba s jedním zásahovým automobilem.  Po příjezdu na místo události hasiči zabezpečili tramvajové vozidla před požárem, asistovali Zdravotnické záchranné službě s ošetřením raněných a jejich transportem do připravených sanitních vozů. „Dále jednotka během zásahu prováděla usměrňování dopravy a také úklid komunikace od rozbitých skleněných výplní tramvají,“ dodal k zásahu zastupující mluvčí hasičů Lukáš Popp.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY