Z OSTRAVY
zdroj: colours.cz

Future Islands, Paul Kalkbrenner, Calexico a Kaleo. I takový bude letošní festival Colours of Ostrava 2018

Unikátní industriální areál ostravských Dolních Vítkovic, parádní atmosféra a opravdu výborní světově uznávaní účinkující. Ano, to všechno nám už po sedmnácté přinese v červenci festival Colours of Ostrava. Jaké novinky si pro nás připravil letos?

Colours of Ostrava si za sedmnáct let svého působení vydobyl jméno nejen na české scéně, ale taky na té mezinárodní. A co jiného čekat od festivalu, který se na podzim roku 2017 dostal do desítky nejlepších největších festivalů v prestižní anketě European Festival Awards, než světové hvězdy a skvělý zážitek?

Už dříve potvrdili své vystoupení hudebníci, jako třeba nám všem známý George Ezra, dále London Grammar, Joss Stone, Ziggy Marley, Aurora, Cigarettes After Sex, Beth Ditto, Jon Hopkins Live nebo třeba Oumou Sangaré.

Podle nejnovějších informací se můžeme těšit taky na Future Islands, Islanďany Kaleo, americké Calexico nebo kouzelníka Paula Kalkbrennera. „Nově potvrzená jména potvrzují obrovskou žánrovou pestrost, kterou náš návštěvník zažije. V tomto případě od tanečního optimistického popu, přes blues-rock, sofistikovanou elektroniku až po indie-rock smíchaný s mexickou hudbou,” zdůrazňuje ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Kapela Future Islands z amerického Baltimore obnovuje styl muziky 80. let. Jejich hudba zaujala velké množství lidí. Vydali tři alba. Ale prorazili až virálním videem, na kterém šokoval frontman kapely Samuel T. Harring tancem na způsob „velociraptor na lovu”. Miliónová sledovanost přitáhla pozornost japonského spisovatele Haruki Murakamiho, herečky Gwyneth Paltrow a členů Coldplay. A vy je můžete vidět už v červenci!

Islandští Kaleo se proslavili majestátní skladbou Way Down We Go, která do dnešního dne zazněla nejen v patnácti televizních seriálech, ale také ve filmových trailerech. Hrají převážně delta blues, rock, countryfolk a obdivují klasiku z 50. a 60. let.

Členové kapely Calexico hrají rock, surf, jazz, alternativní country, ale stejně tak mají blízko k dechařům mariachi a k tradičním mexickým a latinskoamerickým stylům. Burns s Convertinem, frontmani kapely, prosluli také jako producenti a hostující muzikanti, třeba na deskách Amparo Sanchez a Nancy Sinatra.

Paul Kalkbrenner vytvořil intenzivní soundtrack k snímku Berlin Calling. Podařilo se mu zhudebnit specifickou atmosféru celé tepající metropole. Pracuje s širokou škálou energií, které se vzájemně prolínají a vytváří tak mimořádně chytlavý taneční celek. V České republice se představí poprvé.

Nejnovější potvrzenou hvězdou je úžasná Jessie J! Vládne impozantním hlasem a její vystoupení jsou pověstná fantastickou koncertní show. Známe jí hlavně díky hitům, jako je Price Tag, Nobody's Perfect, Domino nebo Bang Bang.

Vyberete si? My určitě ano! Letošní ročník opět překvapí, proto neváhejte, zaznamenejte si do diáře období od 18. do 21. července 2018 a zajistěte si své lístky už dnes!

 

Zdroj fotografií: tisková zpráva pořadatelů

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY