ZDRAVÍ A SPORT

Štramberský Jasoň spustil registraci

Milovníci pěší turistiky zbystřete! Další sezóna už se blíží mílovými kroky (i když to tak za okny možná nevypadá) a vy si můžete už nyní zajistit svou registraci na druhý ročník Štramberského Jasoně, který proběhne 19. května 2018.

Zima je sice krásné období roku, ale pro pěší turistiku je přece jen vhodnější teplejší počasí. Toho si je vědom také spolek Bezva běh pro bezva lidi z.s. Rozhodli se každoročně pořádat turistické pochody Štramberský Jasoň. A protože se na loňském ročníku setkali s opravdu velkým zájmem veřejnosti, slibují i letos skvělý zážitek.

První ročník Jasoně navštívilo přes 1100 milovníků turistiky. Registrovat se mohli jednotlivci, ale také celé rodiny. Můžete si zvolit trasu podle obtížnosti, pořadatelé si pro nás připravili dokonce i pochod pro kočárky! Přišlo ale také varování: „Turistického pochodu se může zúčastnit široká veřejnost, dálkového pochodu a ultra běhu z Ostravy jen zdatní jedinci. Čtyřnozí mazlíčci vítáni pouze s vodítkem a náhubkem.“

Letos si můžete vybrat z jedenácti tras. Ať už si chcete dát pořádně do těla na 53 kilometrové trase z Ostravy přes Olešnou, chcete se projít s kočárkem na trase dlouhé šest kilometrů z Kopřivnice přes Paseky nebo vytáhnete kolo na 47 kilometrovou trasu z Ostravy přes Olešnou, z nabídky si určitě vyberete. Všichni účastníci se po absolvování své trasy setkají na cílové stanici: na náměstí ve Štramberku.

Po cestě se můžete těšit na zajímavá místa. Uvidíte třeba rozhlednu na Bílé hoře, Lašské muzeum v Šustalově vile, rodný dům Sigmunda Freuda, hrad Hukvaldy nebo Štramberskou Trúbu.

Registrovat se můžete pouze online, a to v termínu 5.3.-13.5.2018. Všichni přihlášení, kteří včas uhradí startovné, obdrží originální medaili, která byla vyrobena ve spolupráci s Katedrou grafiky a kresby Fakulty umění Ostravské univerzity.

Kromě této květnové akce pořádá Bezva běh také závod Starobělské Lurdy. Ten proběhne 11. listopadu 2018. Pokud už si začínáte plánovat svou závodní sezónu, určitě si tento běh zapište do diáře. Je vhodný také pro milovníky kondiční chůze!

 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ZDRAVÍ A SPORT