OSTATNÍ

Studuješ v Ostravě? Zlepši si angličtinu s ESN

Studovat vysokou školu je v dnešní době téměř nutnost. Ale pouze titul nestačí. Studenti musí po čas studia získat tolik ceněnou praxi, vytvořit si kontakty a hlavně si udržet dobrou úroveň angličtiny. S tím vším mohou pomoci v Erasmus Student Network.

Ať už chcete vyjet do zahraničí, nebo preferujete zůstat doma, Erasmus Student Network nabízí řešení pro všechny. Pomůže vám s výjezdem, poradí, na co nezapomenout, co si vyřídit a kam se zapsat. Pokud se ale zatím bojíte vyjet, můžete se stát tzv. buddym. Buddy je první přítel, kterého získá student, který se rozhodl přijet na Erasmus k nám, do Ostravy.

Pomáhá s vyřízením ubytování, vysvětlí způsob dopravy po městě nebo třeba zajde s Erasmákem nakoupit. Jeho role je opravdu nevylučitelná. Trénink angličtiny, občas i jiných cizích jazyků, je u něj na denní bázi. Musí být taky organizovaný. Jak by se asi tvářil přijíždějící studenty, kdyby ho jeho buddy zapomněl vyzvednout na nádraží?

Kromě angličtiny si zlepšíte své schopnosti v rámci jednoho z týmů Public Relations, Information Technologies, Events, Fundraising a Human Resources.

Erasmus Student Network se nachází jak na Vysoké škole báňské – Technické univerzitě Ostrava, tak na Ostravské univerzitě.

ESN Ostravská nabízí kromě buddy programů program Nation4Nation, v rámci kterého dostanou všechny národnosti možnost prezentovat se nejen před ostatními studenty, ale také před širokou veřejností. Kromě fotografií ze své země si studenti většinou připraví také ochutnávku místních specialit. ESN VŠB-TU Ostrava pořádá velmi podobné akce s názvem FILLUP.

Každý semestr pořádá ESN také Orientation week. Během týdne se Erasmus studenti dozvědí, jak to ve městě funguje, zařídí si za pomoci členů ESNcard pro spoustu výhod a slev, vyřídí si internetové připojení nebo studentskou kartu. Seznámí se také mezi sebou a vytvoří si tak skvělou partu pro co nejlepší využití studentského života ve městě. Erasmus Student Network se snaží, aby nikdo v rámci svého pobytu v Ostravě nestrádal a domů si odvezl jen ty nejlepší zážitky a vzpomínky.

Pokud se chcete taky začít angažovat, dostat se mezi lidi a vyčerpat možnosti na maximum, kontaktujte ESN Ostravská nebo ESN VŠB-TU Ostrava. Pro více informací o ESN celkově, neváhejte zamířit na jejich oficiální stránky. Dozvíte se tam plno dalších zajímavých informací.

 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE OSTATNÍ