ZDRAVÍ A SPORT

Šelmy na start!

Za pár dní začne letošní ročník unikátních nočních závodů. První díl série NN Night Run a Avon Běhu pro zdravá prsa se tradičně odehraje v Ostravě a startuje se už 14. dubna!

Startovní listina se postupně zaplňuje a ani ne týden před startem v ní lze najít více než tisícovku jmen od těch nejmladších až po veterány. Jsou mezi nimi účastníci královské trasy na deset kilometrů NN NIGHT RUN, běžci na poloviční vzdálenost AVON BĚHu 5 km a ti nejmladší poběží INNOGY KIDS CUP.  Celé rodiny si pak mohou zaběhnout nebo projít krátkou trať v rámci SBERBANK FAMILY RUNu.

Právě termín rodinný běh odrazuje mnoho účastníků, kteří by se rádi zúčastnili, ale obávají se slova „běh“. Zbytečně, trasu mohou klidně jít.  „Hlavní myšlenkou celého závodu je podpořit aktivní životní styl celých rodin, proto nezáleží, zda jdou, či běží. Nejde totiž o čas, ale o společný zážitek,“ potvrdil šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel a a dodal: „Máme běžce, kteří s námi rostou. Začínali právě na family runu, který je namotivoval k dalšímu rozvoji. I když nese název Sberbank Family Run, můžou běžet i jednotlivci, nebo závodníci využít jako rozběh před závodem. V cíli na ně bude čekat medaile Lišky.“

Pořadatelé očekávají, že se i letos počet účastníků dostane k dvěma tisícům. Pokud bude nárůst podobný jako při zimních bězích v rámci seriálu innogy Winter Run, mohla by se účast dostat na velmi zajímavá čísla. A také by mohla seriálu NN Night run zajistit návrat na druhé místo, co se oblíbenosti českých běžeckých seriálů týká. „Jsme rádi, že je NN Night Run tak oblíbený a že pomáháme lidem, aby převzali odpovědnost za svůj život, zdraví a pohodu,“ pochvaluje si Ka­te­ři­na Štěr­bo­vá, člen­ka před­sta­ven­stva NN Životní po­jiš­ťov­ny a NN Pen­zij­ní spo­leč­nos­ti, generálního partnera série.

Pořadatelé ví, že zhruba pět procent účastníků objíždí spolu se seriálu NN NIGHT RUN celou republiku a myslí na ně. „Neoceňujeme pořadí, ale pravidelnost. Pro každého, kdo zvládne absolvovat 5 a více závodů, je připravené ocenění NightMan nebo NightWoman, které přináší na další ročník řadu výhod,“ prozradil Tomáš Pavel.

Zatímco děti zvládnou běhy ještě za světla, stejně jako účastníci rodinného běhu, běžci na pět a deset kilometrů již poběží za tmy. Součástí povinné výbavy je proto čelovka, kterou je možné koupit si i na místě konání závodu ve stánku Sportisimo. „Kromě praktického důvodu je zde i vedlejší estetický. Pohled na „svítícího hada“ běžců potěší oko jak závodníka, tak návštěvníka,“ přiznali pořadatelé. Podobně jako u jiných městských běhů, i při NN Night runu zažijete skvělou atmosféru. A ta stojí za to! Kladem tohoto seriálu je také nijak vysoké startovné, které začíná na 350 korunách za deset kilometrů při online přihlášení.

Proto neváhejte a přihlaste se na první díl letošního seriálu NN NIGHT RUN v Ostravě. Ať už poběžíte jakoukoliv trať, v cíli na vás bude čekat medaile. Letos jsou celkem čtyři „kočičí“ motivy. Šelmu dostanou běžci na NN NIGHT RUN 10 km, kočičku na AVON BĚH 5km, koťátko na INNOGY KIDS CUP a lišku na SBERBANK FAMILY RUN. Tyto trofeje pak lze spojit do jedné velké. „Držák na 4 medaile, tvořící trofej Renault We are family, bude k dostání na každém závodě či k objednání na eshopu www.night-run.cz,“ prozradil Tomáš Pavel. Pokud snad nevíte, o co jde, podívejte se na e-shop. Budete nadšeni. A stejně tak při samotném závodě. Ale pozor, noční závodění je vysoce návykové.

Fotografie: tisková zpráva NN Night Run

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ZDRAVÍ A SPORT