ZDRAVÍ A SPORT

Třicet kilogramů dole: „Je třeba změnit celý přístup k sobě sama!”

Je tomu rok, co jsme naše čtenáře vyzvali s nabídkou kompletní přeměny s profíky v Simply Fitness. Ze všech zájemců s jejich příběhy jsme vybrali trojnásobnou maminku Sylvu, která svou změnu vzala opravdu vážně. Za devět měsíců tvrdé práce zhubla 30 kilogramů, vypadá fantasticky a cítí se skvěle. Jako ambasadorka projektu Výzva 1323 teď bude cvičit dál a inspirovat nás ostatní k hubnutí do plavek.

Zpovídali jsme všechny - Sylvu Lukšovou, jejího trenéra Jiřího Kubiczka a majitele fitness studia Simply Fitness Pavla Bugaje, díky kterému Sylva pochopila potřeby svého těla. Postupně tak dospěla k postavě, která už tolik nezatěžuje její zdraví. A jede se dál!

Co bylo podle Vás nejnáročnější?
Sylva Lukšová:
Nejtěžší pro mě bylo ranní vstávání. Musela jsem si tréninky naplánovat tak, abychom se vystřídali s manželem u nemocného syna. Takže po celou dobu proměny jsem chodila na šestou ráno. To znamenalo vstávat před půl pátou ranní, abych stihla nakrmit syna, obléci se a přes celou Ostravu se dopravit na trénink. A pak následoval boj s jídelníčkem. Spíše než hlad mě ze začátku trápilo nechutenství a bylo pro mě těžké to množství jídla do sebe dostat.

Jiří Kubiczek: S klientkou, nyní již kamarádkou Sylvou Lukšovou, jsme začali spolupracovat počátkem června roku 2017. Její výchozí stav byl opravdu kritický. Trpěla morbidní obezitou, nedostatkem spánku a také zdravotní stav jejího nemocného syna nám v proměně moc nepomáhal. Největším oříškem bylo přesvědčit Sylvu o faktu, že jediná cesta k dlouhodobě udržitelné redukci hmotnosti není hladovění, nýbrž pravidelná, pestrá a vyvážená strava. Mým cílem nebylo vytvořit pro ni speciální vyvážený jídelníček. Nechtěl jsem totiž, ať se stane jeho otrokem. Klient se musí vždy naučit základům stravování a časování jídel tak, ať se každý z nich stane sám sobě výživovým poradcem.

Sylva shodila 30 kilo a vypadá fantasticky! 



Jaký je podle Vás výsledek jejího snažení?
Pavel Bugaj:
Můžu říci, že jsem nadšený. Na paní Sylvu jsem moc pyšný. I přes všechny nepříjemnosti, se kterými se musí každodenně potýkat, to dokázala. Věřím, že právě ona může být inspirací pro mnoho lidí, kteří ani nevěří, že to jde, kteří už přestali doufat, že by to zvládli.

Jiří Kubiczek: Jsem se Sylvou nadmíru spokojený. Vše, co jsme si nastavili, řádně dodržovala a vytrvala v proměně na jedničku. Do budoucna si o ni nemusím dělat starosti. Věřím, že s tím, co se Sylva o svém těle naučila, se už nikdy ke své obezitě nevrátí. Ba naopak, bude na sobě pracovat dále a motivovat mnoho jiných lidí s podobným problémem.

Sylva Lukšová: Proměna mi asi nejvíce přinesla sebevědomí. Ne v tom směru, že by mi narostlo, že jsem teď štíhlejší, krásnější, pohyblivější. Ale v tom, že jsem dokázala překonat sama sebe. Všechno, co jsem si vytyčila splnit, jsem dodržela. Za celou dobu jsem nepotřebovala hřešit ani v jídelníčku, ani v tréninku. Naučila jsem se mít ráda sama sebe. A i když je syn tak nemocný, našla jsem v sobě sílu nejen bojovat s dalšími kily, ale i s těžkým osudem, který mě potkal. Navíc jsem svým snažením motivovala spoustu známých a kamarádek.

Sylva se svým trenérem Jirkou a šéfem fitcentra Pavlem. Jejich spolupráce funguje na jedničku!


Jak si to představujete do budoucna? Co byste rádi vzkázali lidem, kteří přemýšlejí, co se svou postavou dělat?
Sylva Lukšová: Určitě se chci hýbat dále. Chci pokračovat i ve snižování hmotnosti a jednoho dne se konečně rozběhnout tak, abych zbytečně nezatěžovala klouby. Přihlásila jsem se na wellness víkend, kde se bude cvičit zumba, aquazumba a piloxing. A určitě bych chtěla, aby základem pohybu zůstalo cvičení v mém domovském fitcentru Simply Fitness, kde se cítím jako doma a kde jsem tohoto úžasného úspěchu dosáhla. Mé okolí se mě často ptá na dílčí otázky typu: co jím, jaké cvičení nejčastěji cvičím, jestli si můžou dát nějaké konkrétní jídlo. Ale takovým přístupem se nikam nedostanou. Je třeba změnit celý přístup k sobě sama.

Pavel Bugaj: Pokračujeme dále ve tříměsíčním programu Výzva 1323 pro všechny, nejen pro klienty SIMPLY FITNESS. Jsem přesvědčen, že za následující tři měsíce se pohneme opět o pořádný kus dále a na InBody nás budou s paní Sylvou čekat další krásné výsledky. Držím palce nejen jí, ale všem, kteří se rozhodli zhubnout, zlepšit kondici, ale hlavně také změnit přístup k sobě samému.

Jiří Kubiczek: Se Sylvou budeme pokračovat v našem snažení. A všem ostatním bych rád vzkázal, že hladovění není cesta k hubnutí. Začněte se zajímat o to, co svému tělu dopřáváte. Není to tak složité. Musíte jen chtít a výsledky se brzy dostaví. Hlavně se nikdy nesmiřte s tím, že obezita je vám souzena a že Vy se nemůžete změnit k lepšímu.

Jak už bylo řečeno, Sylva s hubnutím rozhodně nekončí! Stala se ambasadorkou programu Výzva 1323, v rámci kterého chce zhubnout dalších devět kilogramů a motivovat k vysněné postavě další odvážlivce. Chceš se taky letos v létě na koupališti blýsknout super postavou? Pojď do toho s námi! Více se dozvíš na www.vyzva1323.cz.
 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ZDRAVÍ A SPORT