ZDRAVÍ A SPORT

Na Pustevnách pokřtili kolo pro Nezastavitelnou

Pokud jste vyrazili o svátcích 5. a 6. července na beskydské Pustevny, měli jste možnost osobně podpořit všech 21 Nezastavitelných a potkat se s účastníky projektu. Nechyběl ani doprovodný program a podpora známých osobností.

Nedávno jsme vám představili project Nezastavitelní, který pomáhá sportovcům s handicapem splnit si svůj sen: i přes své omezení moct normálně sportovat. V průběhu dvou svátečních dní mohli projít návštěvníci Pusteven Birell bránou. Za každého průchozího pak věnoval Birell pět korun na účet Nezastavitelných. Peníze se také dají darovat i na místě u BIrell brány prostřednictvím kasičky, na speciální účet Konta Bariéry nebo nákupem předmětů na e-shopu akce. Polovina ceny dárku jde na konto Nezastavitelných. Celkem se vybralo 89 525 korun.

Na letošní, v pořadí už pátý, ročník zavítal také jeden z Nezastavitelných, Marian Kisela, který skončil po nehodně na vozíčku a z projektu si přeje získat handbike. Chce se vrátit k závodní cyklistice.

Svou podporu projektu na místě projevil i ostravský zpěvák, skladatel a textař Martin Chodúr, poslanec a bývalý úspěšný skokan na lyžích Jakub Janda i Aleš Depta, bývalý úspěšný šermíř a olympionik z Barcelony. Loňské účastnici projektu, Věře Křenkové, pokřtil nové speciálně upravené kolo, které z projektu získala, farář Vítězslav Řehulka.

A putování Nezastavitelých rozhodně nekončí! Další zastávkou projektu bude Birell brána v Českém Švýcarsku, na Sněžce, Ještědu a v Adršpachu. Více informací a příběhy všech členů najdete na jejich stránce.

 

Fotografie: Nezastavitelní

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ZDRAVÍ A SPORT