Z OSTRAVY

I v srpnu si dobře „zakafráme“

Talkshow Petra Kubaly Kafrárna už má v Ostravě své jméno. Každý měsíc máte možnost seznámit se blíže s velmi zajímavými osobnostmi z různých oborů, ať už se jedná o zpěváky, herce, lékaře, cestovatele nebo adrenalinové závodníky. A na koho se můžete těšit 10. srpna?

Nedávno jsme zjistili jména hlavních hvězd srpnové Kafrárny. Pod vedením Petra Kubaly proběhne talkshow, ve které se setkají dva na první pohled naprosto rozdílní hosté: motocyklový kaskadér Adam Peschel a rodinná folková kapela MAROD.

Adam je milovník motorek a adrenalinu, jak se patří. Motosvětu se věnuje už od svých patnácti let. „Pracuji také jako testovací jezdec a instruktor bezpečné jízdy na motocyklu pro motorkáře, kteří se chtějí zdokonalit v ovládání své motorky a celkově tak přispívat pro bezpečnější silnice,“ prozrazuje o sobě Adam.

A učením bezpečné jízdy to nekončí. Adam se také zakládá o rozvoj stuntridingu (kaskadérské ježdění, pozn. red.) v ČR: „Tuto myšlenku podporuji nejen výukou jízdy po zadním kole v projektu Motoškola Po Zadním na Masarykově okruhu, ale také pořádáním české prestižní soutěže s názvem CZECH STUNT DAY.“

Raději ale podobné triky nezkoušejte sami doma a nechte si poradit od profesionála.

Druhou část obsazení Kafrány bude tvořit rodinná folková kapela MAROD. Čtyřčlenná kapela, ve které se snoubí rodinná pohoda, vlastní texty a chytlavé melodie, vás vezme za srdce a už nepustí. Letos se jim navíc podařilo navázat spolupráci s ostravským divadlem Mír, konkrétněji pak s Albertem Čubou, Štěpánem Kozubem, Vladimírem Polákem a Robinem Ferro. Společně pak natočili videoklip Maková Panenka.

Píseň samotná je legrační reflexí na situaci v ostravské hromadné dopravě. Nadsázka, karikatura, improvizace, humor. To je přesně parketa, která ostravským Třem Tygrům vyhovuje,“ říká o skladbě frontman kapely René Racek Matlášek.

Protože se jedná o letní speciál, proběhne srpnová Kafrárna pod širým nebem v areálu Reality Gaming Baru! Navíc je moderátor Petr Kubala známý dobrodruh, tak se můžete těšit i na jeho vystoupení na motorce. Vstupenek je omezené množství, tak nepromeškejte svou příležitost!

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY