Z OSTRAVY

Moje Ostrava - Teď už i vaše!

Máme pro vás tip na aplikaci, která mapuje život v Ostravě. Najdete v ní například kalendář akcí se zajímavými tipy na víkend. Nemusíte se složitě proklikávat internetovými prohlížeči, stačí si stáhnout aplikaci Moje Ostrava do svého telefonního zařízení. Jak funguje a co všechno v ní můžeme najít nám popsal její autor Michal Šlachta.

Co všechno aplikace umí?

Tato aplikace by měla mapovat život v Ostravě. Tudíž bychom rádi v této aplikaci soustředil veškeré dění v Ostravě na jedno místo bez složitého vyhledávání a filtrování na webu.

Můžeme v ní najít KALENDÁŘ AKCÍ, který je seřazen chronologicky vždy na dva měsíce dopředu. Dále jsou zde k nalezení tyto kategorie: TIPY NEJEN NA VÍKEND PRO DĚTI A DOSPĚLE, KAM S DĚTMI ZA ZÁBAVOU, kategorie KULTURA, kde jsou prezentovány kulturní zařízení v Ostravě s odkazy na jejich weby, programy a předprodej vstupenek. Mimo tyto kategorie jsou zde i komerční kategorie ve kterých bychom rádi prezentovali zajímavé Ostravské podniky, ať už ze světa gastronomie, nebo třeba služeb, wellness či různých obchodů.Aplikace má zároveň řadu funkcionalit v podobě notifikačních zpráv, slevových app kupónu nebo třeba foto box, přes který si mohou uživatele pořizovat fotografie s logem této aplikace.

V aplikaci pravidelně probíhají PROMO SOUTĚŽE o nejrůznější ceny. Do dnešního dne bylo rozdáno okolo 80 cen v celkové hodnotě přes 85.000,-. V aplikaci taky mohou uživatele nalézt důležité odkazy jako třeba informační centrum Ostravy, sběrné dvory, jízdní řády nebo info Dpo.

Proč vlastně vznikla?

Vytvořit tuto aplikaci jsem se rozhodl proto, že sami rádi využíváme širokou nabídku akcí v Ostravě a okolí, ale nabídka webových stránek se nám zdála nepřehledná a složitá. Stejně tak nepřeberné množství  facebookových stránek. Proto jsme se rozhodli vytvořit něco, co by bylo přehlednější srozumitelnější a hlavně na par kliku na mobilu. Ten má dnes přece jen každý v kapse nebo kabelce.

Jak dlouho trvaly přípravy?

Tuto aplikaci jsme zveřejnili na google play a app store loni na začátku roku. Začátky byly opravdu velmi těžké, protože prorazit s něčím novým v této době není vůbec jednoduchá věc. Dnes se však můžeme pochlubit zajímavými Ostravskými partnery a další budou přibývat.

Komu je určena?

Moje Ostrava je určená všem uživatelům chytrých telefonu bez věkového omezení. Do budoucna bychom rádi oslovil jak teenagery tak střední věk i důchodce. Myslíme, že si každý najde to své. Aplikaci vnímáme jako prostředníka mezi uživateli této aplikace a vším, co se v Ostravě děje.

Kam až by měl její vývoj pokračovat?

Vývoj aplikace pokračuje během provozu a každý měsíc přicházíme s novými nápady. Již dnes je aplikace interaktivní a uživatele si mohou sami sdílet informace o akcích v Ostravě, info o dopravní situaci ve městě nebo třeba ztráty a nálezy. Do budoucna bychom rádi spolupracovali s významnými Ostravskými partnery, třeba Vítkovickým hokejem, Baníkem, DOV nebo třeba i s městem Ostrava.

Kolik uživatelů dnes aplikaci využívá?

Počet uživatelů každý měsíc přibývá, hodně jsme se zaměřili na partnerské promo soutěže, při kterých nám počet stažení rychle přibývá. Počet uživatelů už dávno překročil hranici 10.000. Hodně práce jsme taky odvedli na FB stránce, kde máme taky pěkný dosah a rádi ostravské akce podporujeme i prostřednictvím FB.

Pracujete i na jiné ostravské aplikaci?

Ano. Na podzim loňského roku jsme spustili aplikaci s názvem GASTROAPP OSTRAVA, je to v podstatě průvodce ostravskou gastronomií, ale o tom snad příště. Tady nás čeká ještě spousta práce.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY