Z OSTRAVY

Zoo od února o hodinu déle!

Milují Vaše děti ostravskou Zoologickou zahradu? Užíváte si rádi procházku mezi pavilóny? O začátku února si ZOO můžete zase užívat o hodinu déle!

Na Hromnice o hodinu více! A tak i Vaše oblíbená Zoologická zahrada nezůstává pozadu a nechává své brány otevřené o hodinu déle, než je tomu v zimě. Užívat si společnost zvířat můžete od 1. Února od 9 do 17 hod. Jak říká mluvčí ostravské zoo Šárka Nováková, není to jediná změna. „Kdo se chystá během jarních prázdnin navštívit ostravskou zoo, může kromě prohlídky zoologických expozic zavítat i do výukového centra, které bude v pracovní dny otevřeno pro veřejnost, a to v době od 12 do 14 hod. V prostorách výukového centra se nachází pestrá sbírka nejrůznějších preparátů, jako jsou lebky nebo zuby zvířat!“ Ty pracovníci zoo využívají při výukových programech pro školy nebo na tzv. dotykových stolech. Většinu z nich si zájemci mohou nejen prohlédnout, ale také osahat! „Vyzkoušet si tak můžete ostrost tygřích zubů, potěžkat stehenní kost slona nebo nahlédnout do želvího krunýře. Výukové centrum najdou návštěvníci v blízkosti pavilonů Malá Amazonie a Tanganika. Otevřeno bude po dobu jarních prázdnin všech okresů v kraji“, doplňuje mluvčí.

Vyukove centrum zoo1

Pokud se tedy rozhodnete do zoologické zahrady v Ostravě-Michálkovicích navštívit, je otevřeno od 9 do 17 hod. Pokladny a pavilony se zavírají o hodinu dříve. A ušetříte také na vstupném! To je až do konce března jako mimosezónní o 30 Kč levnější než během hlavní sezóny. Dospělí návštěvníci tak zaplatí 80,- Kč, děti od 3 do 15 let, studenti, senioři či držitelé průkazů ZTP a ZTP/P starší 15 let pak 50,- Kč.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY