Z OSTRAVY

VÁNOČNÍ TRHY 2021 V OSTRAVĚ DNES V 18,00 KONČÍ

Blíží se první advent a s ním i oblíbené rozsvícení vánočních stromů, čas trhů, dobré nálady, klidu a pohody. Díky včerejšímu nařízení vlády, která reaguje na aktuální covidová čísla vyhlášením nouzového stavu, se letošní Vánoční trhy dnes od 18,00 ruší.

K tomu všemu pustil dosluhující premiér do éteru další, vše zamotávající oznámení o povinném očkování lidí starších 50 let. Vláda doposud nedokázala zvládnout intenzivní, cílenou a především motivující kampaň vedoucí k očkování a ochraně skutečně ohrožených skupin obyvatelstva. Místo toho přeskakuje z pozice, kdy se tváří, že se nic neděje (to většinou před volbami) do pozice, kdy všechno zavře (to většinou na Vánoce).

Dát si svařák se skupinkou známých na čerstvém vzduchu letos nebudeme moct. Hlavně však bude chybět pohodová vánoční atmosféra, která po celý měsíc, především v centru města a obvodech Ostrava Jih a Poruba, díky programu a vytvořenému zázemí o Vánocích měla být.

Doufejme, že kluziště, které je letos pod dohledem sousoší Gajdových „Stávkujících horníků“ a rudé zástavy na rozpadající se Ostravici, bude občanům sloužit a fungovat co nejdéle. Sareza ho připravila perfektně. Protože aktivní pohyb a sport je nejlepším lékem proti špatné náladě a nemocem. Nejenom o pokažených Vánocích.

 

dm, redakce

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY