Z OSTRAVY

Do Nádražní ulice se vrací život

Trvalo to dlouho a někteří za to zaplatili vysokou daň. Déle než rok a půl se opravovala páteřní Nádražní ulice se dotklo se to téměř každého Ostravana. Nejvíc ale postihlo odstřihnutí od lidí místní podniky, které byly nuceny přežívat s menšími příjmy nebo dokonce úplně zavřít. Nyní je druhá etapa rekonstrukce u konce.

Opravy Nádražní si nešlo nevšimnout. Ať už cestuje MHD, autem nebo chodí pěšky, nejednou jsme zanadávali, když jsme museli objíždět nebo obcházet půl centra. Nyní je hotovo. Nové inženýrské sítě, koleje, chodníky, povrch vozovky, ale také zpomalení u nástupních zastávek vídeňského typy u Elektry a Stodolní. „Stavbaři splnili zadání, to znamená zemní práce, uložení nové kanalizace a vodovodu, položení nového plyno­vodu, nového kolejového lože, v němž byla instalována protihluková rohož,“ informoval náměstek primátora pro oblast investic a stavebního řádu Břetislav Riger.

image_large-2

V sobotu 10. prosince se do Nádražní ulice vrátí doprava, tramvaje budou zase zastavovat na zastávce Elektra a s tím i dřív velmi čilý život. Díky zpomalovacích prvkům se ale zřejmě mnoho řidičů rozhodne stejně pro jinou trasu. V době špičky se zde totiž budou zřejmě tvořit kolony. Vše ukáže až ostrý provoz. Dobrou zprávu pro řidiče a obchodníky je, že rekonstrukce nádražní ulice směrem k hlavnímu nádraží není v současné době v plánu.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY