OSTATNÍ

Beskydy a Valašsko lákají na elektrokola, pivní stezku i lepší lanovku

Více než tisíc kilometrů cyklostezek rozdělených do čtyř desítek značených tras. Pěší stezka nad zemí nazvaná Beskydské nebe nebo Pivní stezka vedoucí přes čtrnáct pivovarů a minipivovarů s celkem osmdesáti druhy piva. I takto může vypadat dovolená v Beskydech a na Valašsku.

Kdo se do Beskyd vydá s kolem, může si objednat i průvodce, který mu podle přání a kondice vybere cyklotůru po vlídných kopečcích, nebo i po drsnější krajině Beskyd. Nejnižší bod cyklostezek je jen 225 metrů nad mořem u aquaparku Olešná, ten nejvyšší pak ve výšce 1315 pod Lysou horou. Navíc se letos rozšířila nabídka elektrokol k zapůjčení a dobíjecí stanice jsou už na více než 14 místech v Beskydech.

Pěší turisty a výletníky letos čeká významné zkvalitnění služeb lanové dráhy na Pustevny, odkud vede frekventovaná turistická trasa kolem známé sochy pohanského boha Radegasta na Radhošť. „Místo skoro 80 let staré, nevyhovující horní stanice lanovky se na Pustevnách během prázdnin otevře nová budova s půjčovnou koloběžek, restaurací, obchůdkem se suvenýry a moderními toaletami,“ říká Monika Konvičná, ředitelka Destinačního managementu Beskydy – Valašsko.

Rodiny s dětmi potěší nová naučná stezka Beskydské nebe, která začíná ve Skokanském areálu Jiřího Rašky ve Frenštátě pod Radhoštěm a je dlouhá 3,5 kilometru. Součástí stezky je téměř stometrová lávka ve výšce až šestnáct metrů. Lidé tak mohou poznávat přírodu v korunách stromů a na šesti zastaveních i život ptačích obyvatel lokality.

„Pokud si lidé zadají web beskydyportal nebo nově i beskydynakole, najdou škálu programových balíčků, tipů na výlety, námětů pro relaxační pobyty i adrenalinové sporty,“  dodává Monika Konvičná.

Oblast nabízí v informačních centrech mimo jiné také tzv. Beskydy Card, kartu se slevami na 100 druhů služeb – od ubytování a welness, přes golf až po kurzy paraglidingu, projížďky v kočáře se starokladrubskými vraníky nebo vstup do největšího včelařského areálu v ČR.

 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE OSTATNÍ