Z OSTRAVY

Chceš podnikat a potřebuješ podporu? Přihlaš se do akceleračního programu Green Light!

Ve středu 15. 11. končí termín pro podání přihlášek do 5. ročníku programu Green Light. Účastníky po novém roce čeká tříměsíční Startup akcelerátor, který v dubnu vyvrcholí závěrečnou Startup Show. Stačí mít dobrý nápad a nadšení a GREEN LIGHT vám pomůže dostat se až k platícím zákazníkům.

Před začátkem samotného akcelerátoru, proběhne výběr projektů. Workshop, kde si každý uchazeč musí umět odpovědět na základní otázky, jako jsou: co je jejich produkt, jaký problém řeší, kdo je jejich zákazníkem a co bude projektu přinášet zisk.

Od ledna pak začne pro desítku nejlepších intenzivní příprava formou prak­tických workshopů a individuálních konzultací. Odborní mentoři budou vybírání projektům „na míru“, aby měl každý možnost vypilovat vlastní nedostatky. Program tradičně podporuje také mnoho významných společností, jako Deloitte, Hit Hit, Cute a mnoho dalších. Nově se do programu zapojili také mechatronická a 3D laboratoře IdeaHub a Protolab, kde si mohou účastníci programu vyrobit prototypy. Motivační je také odměna ve výši až 500.000,- Kč pro nejlepší projekt.

V minulých ročnících uspěl například elektrický skateboard XTND, originální platforma prezentací PresentiGO či unikátní cyklostan TIKE, díky kterému můžete kempovat a zároveň mít svá kola v suchu i bezpečí.

Jak vypadají takové projekty, které si Green Lightem projdou? Podívejte se na report . A co že se dá stihnout za jediný rok od přihlášení se do Green Lightu? , Zmíněný cyklostan TIKE, který si loni vybrala porota jako vítězný projekt, si zas chválí, že ho Green Light posunul dál.

„Od naší přihlášky do akcelerátoru je to rok a za tu dobu se udála spousta věcí. Uspěly jsme v závěrečné startupshow, díky které jsme získaly amerického investora, našly výrobce a vyrobily první 4 prototypy, testovaly jsme stan během letní sezóny v kempech a získávaly zpětnou vazbu od cyklistů a kempařů.  Teď intenzivně pracujeme na vývoji prototypů, abychom mohly naše výrobky uvést co nejdříve na český trh,“ upřesňuje Helena Záleská.

Během uplynulých ročníků se do programu přihlásilo 232 projektů, z toho 53 se jich zúčastnilo závěrečné Startup Show, kde své nápady prezentovaly nejen před publikem, ale především před porotou a investory.

Přihlášky do programu je možné zasílat prostřednictvím e-přihlášky na webových stránkách, a to do 15. listopadu 2017. Veškeré informace o programu, mentorech a podpořených projektech se dozvíte na stránkách Green Lightu.

Nápad za půl milionu? - https://www.youtube.com/watch?v=zNdupEcIBEk

 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY