Z OSTRAVY

Komentované prohlídky v Ostravě

Znáte to, když se s něčím setkáváte každý den, přijmete to jako samozřejmost a dále už nepátráte. Může se to stát s lidmi, s prací, ale i s místem bydliště. Možná to ani netušíte, ale při svých každodenních cestách míjíte místa, která mají velmi zajímavou historii, hrála významnou roli v dějinách státu, regionu nebo města, působily na nich významné osobnosti nebo stojí za pozornost jakkoliv jinak. Víte, jak poznat nám všem tak dobře známou Ostravu ještě o trochu víc?

Jak Město Ostrava, tak jiné iniciativy pořádají v pravidelných i nepravidelných intervalech komentované prohlídky Ostravy, procházky, na kterých se leccos dozvíte. Můžete si vybrat z prohlídek jednotlivých zajímavých lokalit nebo třeba procházek Ostravou podle určitých témat.

Velkým lákadlem pro všechny Ostravany i pro přespolní jsou například historické a architektonicky unikátní Vítkovice, krásná Moravská Ostrava nebo třeba světově proslulá Poruba. Můžete si zajít ale také na procházku Ostravou po stopách židovské komunity, objevovat nejlepší ostravské kavárny nebo světoznámé ostravské technické památky.

Pro rodiče i děti

O procházkách přírodou a tipech, kam v Ostravě a okolí vyrazit na vlastní pěst, jsme vám už psali. Ale mít možnost prohlédnout si Ostravu s průvodcem? To je trošku jiná. Slyšeli jste už o zakleté panně na Landeku? Nebo jak vznikla řeka Ostravice? Vezměte děti a zajděte si na procházku po stopách ostravských pohádek a pověstí.

Ostrava1

Užitečné informace

Ceny prohlídek se významně liší, záleží hodně na tom, zda se rozhodnete pro soukromou akci, připojit se k již plánované nebo využít služeb. Za osobu zaplatíte kolem padesátikoruny, ale vše je třeba si dopředu zjistit (stejně tak je nutné se na prohlídky objednat).

Více informací o komentovaných prohlídkách technických, historických, přírodních i společenských pamětihodností Ostravy najdete na odkazech:

http://www.ostravainfo.cz/komentovane-prochazky

http://www.ostravainfo.cz/tematicke-prohlidky-mestem

http://www.ostravainfo.cz/specializovane-vyklady

  • Nepřehlédněte stránky Provedu.cz, které se specializují na komentované prohlídky Ostravou.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY