Z OSTRAVY

Elektrizující výstava Nabitá kola v OC Forum Nová Karolina

Od elektro jízdních kol a koloběžek, přes tříkolky, skútry, motocykly, až po vozítka, automobily, užitkové vozy a příslušenství představí rozsáhlá výstava v obchodním a zábavním centru Forum Nová Karolina. Expozice s názvem Nabitá kola volně naváže na úspěšně realizovanou akci v roce 2016 s podtitulem Elektrokrásky spojenou především s výstavou elektromobilů a prezentací elektromobility.

Pokud vás zajímá téma elektroniky v dopravě, od pondělí 23. dubna do neděle 6. května můžete v rámci výstavy Nabitá kola obdivovat nejen vystavené exponáty, ale také zjistit více o aktuálních trendech v souvislosti s elektro dopravními prostředky a hybridními alternativami. Akce se koná pod záštitou náměstkyně primátora Mgr. Kateřiny Šebestové. Vstupné je zdarma.

Mezi vystavovateli se představí výrobci a distributoři, kteří jsou leadery na poli elektromobility zaměřené zejména na jízdní kola, skútry a motocykly. Dostanete tak jedinečnou možnost seznámit se například se značkami pod hlavičkou firem TopKolo, Kuberg, Insportline, CLS deal, Invira či VXT.

V průběhu dvou týdnů si budete moci i vyzkoušet na sedm desítek kol, koloběžek, skútrů, motocyklů a dalších dopravních prostředků. V sobotu 28. dubna navíc proběhne tematický workshop s doprovodným programem, exhibicemi, soutěžemi a možností zkušebních jízd pro širokou veřejnost. K dispozici a otestování budu například městská, skládací, dětská, trekingová i horská a celo odpružená horská elektrokola značek Haibike, Leader Fox, Crussis, Agogs, Apache či Lectron.

Rozsáhlá výstava elektromobilů s podtitulem Elektrokrásky sklidila v roce 2016 značný úspěch nejen mezi odborníky, ale také ze strany laické veřejnosti. Po dvou letech na ni navážeme a představíme aktuální novinky, trendy a inovace týkající se zejména jednostopých dopravních prostředků. Věříme, že výstava bude inspirací nejen pro ty, kteří se zajímají o ekologické alternativy dopravy ve městě,“ uvádí za OC Forum Nová Karolina Leona Drozdová.

Moravskoslezský kraj je průkopníkem čisté mobility v ČR, proto na výstavbě nebudou chybět ani elektrokola, která dostala možnost zakoupit Turistická informační centra v Beskydech, Jeseníkách a Ostravě, společně se stojany a nabíječkami.

Fotografie: tisková zpráva

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY