Z OSTRAVY

Požár tříděného odpadu ve Vratimově uhašen

Celkem 17 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů z Ostravy a okolí se vystřídalo od pátečního odpoeldne do sobotního podvečera u požáru tříděného odpadu, papíru, lepenky, plastů a dalších materiálů, v areálu firmy FCC ČR ve Vratimově.

V sobotu ráno hasiči dostali oheň konečně pod kontrolu, ale i dál pokračovali v mnohahodinovém postupném rozhrabávání ohromných hromad promíchaného odpadu, pokrytých pěnou (která bránila dalšímu rozhořívání i úniku škodlivin do ovzduší) pomocí dvou kolových nakladačů a prolévali je vodou a pěnou. Ve vysilující práci pokračovaly v sobotu přes den hlavně čtyři jednotky dobrovolných hasičů – Vratimov, Martinov, Krásné Pole a Antošovice. Náročná práce jim skončila až v 17 hodin večer, kdy se jim podařilo tuny tříděného odpadu uhasit.

Separovaný odpad byl lisovaný do kubíkových balíků (asi 1x1x1metr). Byly podle druhu uskladněny v řadách těsně vedle sebe na venkovní ploše areálu do výšky 4 metrů, hořely tedy na ploše asi 100x40 metrů. Na další část balíků se oheň nerozšířil. Hasičům se je podařilo prolít vodou a zaměstnanci areálu je vozíky převáželi ještě v pátek večer na bezpečné místo.

Požár se obešel bez zranění. Předběžná škoda je odhadována nejméně na půl milionu korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Zdroj fotografií: tisková zpráva HZS Moravskoslezského kraje

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY