Z OSTRAVY

Studenti postavili Národní knihovnu ČR

Jak by měla vypadat knihovna, která v sobě ukrývá ty největší literární poklady českých dějin? Studenti Střední průmyslové školy stavební Ostrava mají jasno. A svůj model z vlnité lepenky poslali do národní soutěže.

12. ročník soutěže Stavby z vlnité lepenky se letos setkal s velkým zájmem u studentů. „Mladí stavaři se velkých výzev nebojí. Letošní soutěžní téma („Nová) národní knihovna z vlnité lepenky“ přilákalo 28 středních stavebních škol,“ říkají zástupci Svazu výrobců vlnitých lepenek, který soutěž pořádá ve spolupráci s obalovou společností EKO-KOM a Národní knihovnou České republiky.

Letošní ročník přinesl pro účastníky také několik novinek. Soutěžící museli na stavbu modelu použít, kromě nového materiálu od pořadatele, také použitou vlnitou lepenku a v soutěžním modelu musí být vidět vnitřní uspořádání stavby.

Odborná porota má do konce května nelehký úkol. Musí z 28 účastníků vybrat šest finalistů, kteří se 13. června utkají v Zrcadlové kapli Klementina, v sídle Národní knihovny České republiky, o ceny v hodnotě 42 000 korun.

Líbí se vám model studentů Střední průmyslové školy stavební Ostrava? O dalším vývoji v soutěži vás budeme informovat!

Fotografie: archiv Crest Communications Ostrava s. r. o.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY