ZDRAVÍ A SPORT

Ostrava v barvách duhy

Dolní oblast Vítkovic se už potřetí zbarvila do barev duhy, a to díky Spokey Rainbow Run. Na start se postavilo na pět tisíc účastníků, kteří si svůj barevný běh náramně užívali a k některým stanovištím s barvou se dokonce i vraceli.

Celý program začal v jednu hodinu odpoledne. Během prvních pár hodin si děti zasoutěžily, dospělí vyzkoušeli kruhový trénink a do toho všeho hrál DJ Lowa. Po třetí hodině bylo pro děti přichystáno dětské duhové nebe a zaběhly si trať dlouhou jeden kilometr. Posléze zahájil svou show Leoš Mareš, který bavil publikum.

Duhové nebe bylo připraveno i po páté hodině odpolední, následovala malá rozcvička a hromadný přesun na start pětikilometrové tratě. V rámci projektu Daruj duhu se dostala pomoc také vybrané rodině - vybralo se přes 100 000 korun.

Běžci startovali hned v několika etapách, protože lidí bylo tolik, že by se při běhu s hromadným startem asi ušlapali. Někteří účastníci pojali trať jako procházku, jiní v třicetistupňových vedrech doběhli až do konce, kde je čekala zasloužená medaile. Nutno podotknout, že někteří ze závodníků si trasu trochu zkrátili.

V cíli pak všechny čekal další program - vystoupení kapely Slza, duhové stmívání nebo koncert Dary Rolins. Návštěvníci si barevný den užili naplno a těšit se mohou zase za rok - 25. května 2019 v Dolní oblasti Vítkovic, kdy odstartuje další ročník Spokey Rainbow Run!

 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ZDRAVÍ A SPORT