Z OSTRAVY

MichalFest: Dva dny nabité skvělou hudbou

Balkánské rytmy Gorana Bregoviće, oslnivá krása Terezy Kerndlové nebo rychlý jazyk Lipa? To všechno a mnohem víc si užijete během 15. a 16. června pod těžební věží Dolu Michal v Ostravě-Michálkovicích na MichalFestu. Na své si přijdou hudební fajnšmekři i rodiny s dětmi.

Industriální prostředí a hudba jdou v Ostravě ruku v ruce. Kromě Colours of Ostrava v Dolních Vítkovicích, se už pošesté sjedou hvězdy hudebního světa do Michálkovic, aby zazářily na multižánrovém festivalu MichalFest. Letos poprvé bude akce dvoudenní. Těšit se můžete na dvě scény, které chystají smršť skvělé hudby kapel a umělců nejrůznějších hudebních žánrů. V pátek vystoupí Mandrage, český pop-folkový zpěvák a muzikant Thom Artway, mladoboleslavská reggae kapela Švihadlo, český básník a rapper Lipo nebo ostravská kapela Šajtar.

V sobotu se pak můžete těšit na české klasiky v podání Dalibora Jandy, Ivana Mládka, zástupce world music Gorana Bregoviće nebo kapelu EMA, která slibuje skrze svou nemainstreamovou popovou muziku s nádechem Balkánu a Ostravy lásku na první poslech. Celý program najdete ZDE.

Vloni zazářil na MichalFestu Xindl X. Foto zdroj: Facebook MichalFest

Festival plný zvučných jmen si navíc užijeme doslova za pár kaček. Dvoudenní vstupné stojí v předprodeji 299 korun, senioři a zdravotně postižení zaplatí 250 a děti a mladiství do 16 let mají vstup zdarma za předpokladu, přijdou v doprovodu dospělé osoby s platnou vstupenkou. MichalFest je společnou akcí města a kraje. „Projekt je financován neinvestiční účelovou dotací z rozpočtu statutárního města Ostravy a z rozpočtu Moravskoslezského kraje. Projekt je dále podpořen sponzorskými dary a je spolufinancován z rozpočtu městského obvodu Michálkovice,“ říká k festivalu mluvčí Ostravy Andrea Vojkovská.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY