Z OSTRAVY

Ostravský informační servis: S námi budete v obraze

Určitě víte, že Ostrava se pyšní svým oficiálním průvodcem, Ostravským informačním servisem. Ten funguje v online podobě na webu i ve formě infocenter, která najdete na šesti místech Ostravy.

Ostravský informační servis vznikl za účelem poskytování kvalitních služeb a informací občanům města i jeho návštěvníkům, kteří sem zavítají nejen z Moravskoslezského kraje, ale také z celé republiky a ze zahraničí. U nás v Ostravě je totiž pořád co dělat, zvláště pak v létě, kdy se zde koná řada skvělých hudebních festivalů, které jsou lákadlem pro hudební nadšence z různých koutů světa. Ti se po svém příjezdu do Ostravy musí zorientovat, najít si ubytování a vyrazit do víru dění. S tímto vším návštěvníkům města pomůže personál ostravských infocenter. Infocentra umístěná u Elektry, na Hlavním nádraží a u nádraží Ostrava-Svinov navíc nedávno prošla rozsáhlou rekonstrukcí, během níž získala moderní design.

Jako zatím poslední se nového vzhledu dočkalo infocentrum v blízkosti svinovského nádraží. Stejně jako na jiných pobočkách vám zdejší pracovníci poradí, jaké atrakce v Ostravě navštívit, kde se dobře najíst a napít, nebo co zajímavého se ve městě zrovna děje. Můžete zde také využít služeb směnárny a zakoupit si vstupenky na kulturní a sportovní akce, jízdenky na MHD a spoje společnosti Leo Express nebo suvenýry s ostravskou tematikou.  

Lečo pro vás vyzpovídalo destinačního manažera Ostravských informačních center Jiřího Šimona, který nám prozradil další detaily:

1. Jak často za vámi chodí lidé o radu? Jsou to občané Ostravy, nebo spíše její návštěvníci?

Počet a struktura návštěvníků jednotlivých infocenter se samozřejmě liší, zatímco například na pobočce pod vyhlídkovou věží Nové radnice převažují turisté z nejrůznějších koutů světa (někdy i velmi exotických), v infocentru u Elektry to jsou pak především obyvatelé Ostravy a okolí. 

2. Co vaše zákazníky zajímá nejvíc?

Ze strany turistů je obecně největší zájem o informace o ostravských atrakcích, gastronomii a hromadné dopravě, místní pak nejvíce zajímají kulturní a sportovní akce a vstupenky na ně.

3. Jaké suvenýry jsou nejžádanější?

Velmi oblíbená jsou trička s ostravskými motivy a menší upomínkové předměty, jako například magnety. S velkým zájmem se setkala také zrnková káva a čajová směs, které byly vytvořeny speciálně pro Ostravu.

4. Co chystáte na podzim?

Na podzim se opět rozběhne cyklus komentovaných procházek, které pořádáme již několik let a o něž je mezi návštěvníky velký zájem. Program najdete na stránkách www.ostravainfo.cz.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY