Z OSTRAVY

Prosíme o pomoc!

Moravskoslezský svaz na ochranu zvířat dlouhá léta pomáhá opuštěným, týraným a jakkoliv zanedbaným zvířatům. Dobrovolníci pomáhají s péčí a umisťováním opuštěných zvířat do nových domovů, starají se, aby zvířata měla krásný život. Lékařská a následná péče je ale velmi finančně náročná a fungování spolku je závislé na darech a dobrovolné práci. Nyní je spolek nutně potřebuje Vaši pomoc.

Naši drazí přátelé, milovníci pejsků a kočiček,

moc těžko se nám to říká, ale jsme na mizině. Jsme na úplně tom nejhlubším a totálním finančním dně. Hlouběji to snad už ani nejde. V nezaplacených fakturách jsme mínus 120 000 Kč a už to nemáme z čeho splácet. Všechno jsme zvládali průběžně platit, ale letošní léto je pro nás likvidační. Začalo to jarní kočičí smrští, kdy bylo abnormálně moc nemocných, zraněných, polámaných či jinak zbídačených micinek. Když se k tomu přidá další problém jako třeba průjem, tak to je konec. Účty za léky jsou nekonečné. Nemluvě o nákladech na krmení a stelivo. Každý den, opravdu každý den odmítáme kočky a koťata, protože už to prostě opravdu nemáme kam dávat a hlavně už to nemáme z čeho platit a nejde donekonečna navyšovat účty.

Další samostatnou kapitolou jsou psi. Teď v létě jsme měli opravdu "štěstí" na jeden vážnější případ než druhý a hlavně všechny hrozně finančně nákladné. Přehled našich vážných psích pacientů viz foto. Počínaje labradorem Dennisem s obřím 5kg tukovým lipomem v břiše, Daisy s nádorem vyrůstajícím ze zadečku, labutěnka Agátka, které jsme museli nechat amputovat tlapičku, Bambulka s velkým ušním nádorem, Beethovenek od Toničky musel taky na operaci, při které se muselo vyndat jedno očičko. Prostě samé "lepší". A teď k tomu všemu ještě štěňata ze všech stran. Počínaje štěňaty v garáži po štěňata v lese u Frýdku-Místku, další štěňata u jedné mentálně retardované paní, a tak dále donekonečna.

My se moc snažíme peníze získávat sami, ale už to bohužel nestačí. V září jsme měli každý víkend nějakou akci plus na konci září velký běh na Landeku, ale pořád to nestačí. Opravdu potřebujeme vaši pomoc. Navíc i zboží na akce musíme kupovat, naše poslední faktura za nákup zboží je na čtyři tisíce a ani ty nemáme.

Prosíme o pomoc!

Co potřebujeme:

1. Peníze, peníze a zase peníze, jinak ty faktury nezaplatíme!
Naše účty:
2100486924/2010 - český účet Fio banka
2100486924 / 8330 - slovenský účet Fio banka
2601019371 / 2010 - transparentní účet Fio banka

informace pro platby ze zahraničí - IBAN - CZ7320100000002100486924, BIC kód - FIOBCZPPXXX
Na náš transparentní účet se můžete podívat zde: https://ib.fio.cz/ib/transparent?a=2601019371 

2. Aby kočičky odcházely do nových domovů
Všechny tři pěstounky jsou totálně zavalené kočkami a je to neudržitelné. A hlavně to stojí spoustu peněz - za stelivo a za krmivo. Každé dva měsíce znovu a znovu. To samé psi. Máme mnoho psů k adopci včetně pejsků do jednoho roku a stále nejsou v nových domovech. Vyberte si mezi nimi nového člena rodiny!

3. Nové a zkušené pěstouny! AKUTNĚ!
Máme teď na klinice a na čekací listině spoustu psů a nemáme je kde umístit. Máme např. luxusní, pětiletou ovčandu, jen je hrozně plachá a nedůvěřivá a na klinice zůstat nemůže. A další psy, kteří potřebují pěstouny.

4. Nové dobrovolníky na naše prodejní akce
Ano, jsou o víkendech, většinou celé odpoledne až do večera. Ano, ve vašem volném čase. Ano, je to zadarmo. Ano, hledáme spolehlivé a nadšené lidi, kteří by vydrželi. Lidi, se kterými bychom mohli počítat. Ne jednou a dost, ale příště, znovu, znovu a znovu.

5. A ještě jednou - peníze, peníze, peníze
Je nám to opravdu nepříjemné si takhle veřejně o peníze říkat, ale my už to sami nezvládáme.

 

Všem moc děkujeme.

Bereme vše - od stovky po milion. I s tím bychom si poradili! :)

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY