POLITIKA

Aroganci moci nepodpoříme!

Jen dva dny zbývají do komunálních voleb 2018. V sobotu večer bude jasné, jak jsou občané spokojení se současným vedením Ostravy i obvodu, ve kterém bydlí. Zda zvolí stejně jako před 4 lety nebo budou chtít změnu. Jistotou je, že jen co budou sečteny hlasy, začnou vyjednávání o nových koalicích. S kým by spolupracovalo LEČO?

Komunální politika je oproti té celostátní hlavně o lidech, nikoliv o politických stranách, pravici či levici. Jdeme do politiky pracovat a věřím, že najdeme podobně smýšlející napříč politickým spektrem. Jsou ale lidé, o kterých už dopředu víme, že s nimi kandidáti LEČA spolupracovat nebudou. „Čtyři roky sledujeme dění v Ostravě-Jihu a nedokážu si představit, že bychom mohli najít společnou řeč s někým, kdo zakazuje občanům mluvit na zasedání zastupitelstva, kdo neposlouchá jejich názory a prosazuje si na sílu svá rozhodnutí, která jsou v rozporu se smýšlením lidí, kteří je volili. Samozřejmě mám na mysli starostu Bednáře a jeho pravou ruku místostarostku Hanu Tichánkovou. Aroganci moci nepodpoříme, přestože věřím, že i na Jihu jsou mezi členy minulého vítěze voleb v jižním obvodu ANO 2011 slušní, kvalitní a pracovití lidé,“ říká šéfredaktorka Magazínu Lečo a kandidátka do zastupitelstva nejlidnatějšího ostravského obvodu Eliška Ulehlová. Podobně je tomu i u koaličního partnera ANO – ČSSD. „Dokud bude v čele Adam Rykala, Věra Válková a jím podobní, nemůže být o jakékoliv spolupráci řeč. Není možné, aby představitelé obvodu nazývali ženy semetrikami, přebírali nekvalitně odvedenou práci nebo dosazovali na vysoké posty své lidi, navzdory doporučení odborníků.“

V ostatních obvodech a ve „velké“ Ostravě chce LEČO v případě úspěchu hledat společnou řeč napříč stranami. Jak už název naší strany napovídá, chceme hlavně lepší a čistou Ostravu. Naší prioritou je zejména zvýšení počtu strážníků v ulicích a zlepšení jejich pracovních podmínek, ale také zlepšení stavu životního prostředí a pro tyto a další cíle budeme hledat podporu. Chcete vědět, co vše je pro nás důležité? Celý program najdete ZDE.

V posledních dnech jsme do rukou dostali několik velmi kreativních článků, dopisů a letáků, které zaplavily internet a schránky občanů Ostravy-Jihu. Dozvídáme se z nich, že z obecních peněz lze zaplatit hlasy občanů, kteří bydlí v obecních bytech, ale také jsme si přečetli věci, které jsme o sobě ani sami nevěděli a některé informace jsou víc, než za hranicí slušnosti. Podle našeho názoru se dokonce jedná i o trestný čin pomluvy a parazitování na značce Lečo. Zda je to pravda necháme na posouzení policii, které jsme tyto tiskoviny předali. 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE POLITIKA