OSTATNÍ
Kuba Horák

Hrdobci a Michal Horák

Koncem měsíce ledna, konkrétně 26.1., se v Divadle improvizace Odvaz, uskuteční od 19:00 hudebně-povídkový večer, na kterém uslyšíte a uvidíte tvorbu folkového písničkáře Michala Horáka a stand-up komika a rovněž jediného člena tvůrčí skupiny Hrdobci Jakuba Horáka. Večer je lemován scénkami, povídkami a písněmi ze života obou hlavních protagonistů. To si rozhodně nemůžete nechat ujít!

Něco o protagonistech aneb jak se vidí vlastními slovy:

Michal Horák

"Jsem dvacetiletý folkový písničkář. Píšu písničky o věcech, co mě baví a hraju na kytaru, klavír, foukačku anebo třeba na heligonku po pradědovi. Lítám ze stylu do stylu, ale myslím, že to je všechno hlavně folk. V nejlepších letech jsem vyhrál třeba Czechtalent ve Zlíně, Česko Zpívá anebo Folkový Kvítek. Jo a taky mám doma cenu Objevu roku Legend Nočního proudu ČRo2 2018. Od těch čtrnácti let, co hraju, jsem předskokanil, kde se dalo, např. Tomáši Klusovi, Chinaski, anebo Pokáčovi na turné."

Jakub Horák

Jediný člen tvůrčí skupiny Hrdobci, která byla založena v roce 2014. Zakládajícími členy byli dva chlapci, Matěj a Kuba, kteří točili trudná videa ze svého života, např. Kuba má holku, Jak se vypořádat s rozchodem nebo Antiplach. Po roce točení se rozhodli, po shlédnutí pořadu Možná přijde i kouzelník, že zkusí udělat živé vystoupení – kabaret, které se konalo v prostorách Staré Arény v centru Ostravy. Společně s nimi na kabaretu vystoupila řada hostů v žánrově širokém spektru výstupu, od tanečnic, zpěváků, mimů, poetů, stand-up komiků, slamerů až po nejrůznější hudebníky, zkrátka, ať si každý divák přijde na své. Tato tradice se drží už více než tři roky, jen s tím rozdílem, že Stará Aréna byla z kapacitních důvodů vyměněna za klub Parník a že Kuba, se stal jediným členem tvůrčí skupiny Hrdobci, protože druhý Hrdobce Matěj, se naplno začal věnovat své životní lásce – hudbě.

Jak jsme se dali dohromady:

"Poprvé jsem viděl hrát Michala na křtu desky ostravské písničkářky Petry Góbelové, asi v roce 2014 a moc se mi líbila jak jeho tvorba, tak projev. Pozval jsem ho proto, aby se zúčastnil, jako účinkující, Hrdobčího kabaretu. Nakonec Michal pro velký úspěch na kabaretu vystoupil už celkem asi pětkrát a přibližně před rokem, jsme si řekli, že bychom mohli udělat hudebně-povídkový večer nás dvou, složený z písní Michala a mých povídek. Vystoupení se setkalo s pozitivním ohlasem a od té doby spolu přibližně čtyřikrát za rok hrajeme, ať už jen my dva nebo je Michal hostem kabaretu. Vystupovali jsme nejen v Ostravě, ale také v Brně a naposled v Balbínově poetické hospůdce v Praze. A i když máme stejné příjmení a některé naše témata písní, respektive povídek jsou velice podobná, nejsme bratři. Ale šlape nám to."

Vstupenky a více informací zde - http://www.odvaz.eu/akce?&idA=825

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE OSTATNÍ