Z OSTRAVY

Tohle Dolní Vítkovice ještě nezažily

Mladý muž si spletl vež bývalých vysokých pecí s horolezeckou stěnou a přidělal tak práci ostravským hasičům.

Dvě hasičské jednotky, včetně specializovaného lezeckého družstva, zachránily v sobotu večer zraněného muže, uvízlého na veřejnosti nepřístupném objektu bývalých vysokých pecí v Dolních Vítkovicích.

V 18:45 hod. v sobotu 05.01.2018 obdrželo Operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje žádost o pomoc při záchraně muže v oblasti Dolních Vítkovic. Mladší pár pod silným vlivem alkoholu tam vyšplhal na veřejnosti nepřístupný objekt vysoké pece. Muž výstup na konstrukci věže nezvládl a zůstal na ní uvízlý.

Hasiči bezprostředně po dojezdu začali s vyhledáním muže, kterého pak našli zraněného ve výšce přibližně 20 metrů. Následně speciálně vycvičení a vybavení hasiči-lezci muže zajistili a transportovali zpátky na zem. Tam zraněného muže po 1,5 hodině komplikovaných vyhledávacích a záchranných prací předali kolegům ze zdravotnické záchranné služby. Na záchraně muže se podíleli dvě hasičské jednotky HZS Moravskoslezského kraje z hasičských stanic Ostrava - Zábřeh a Ostrava – Poruba.

Podívejte se i na video z celého zásahu - https://www.youtube.com/watch?v=6Zj10OOFRxM&feature=youtu.be

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY