Z OSTRAVY

Čokoládová ZOO v Ostravě

Čokoládový festival míří do Ostravy. Již od 1. do 3. listopadu 2019 mohou všichni milovníci čokolády zavítat na výstaviště Černá Louka, kde se festival uskuteční. Můžete se těšit nejen na kulinářskou přehlídku, výstavu zaměřenou na historii čokolády a prodejní stánky s čokoládovými delikatesami.

Návštěvníky, kteří se letos rozhodnou Čokoládový festival čeká velká novinka, a tou je výstava čokoládových soch. Jde v podstatě o čokoládovou zoologickou zahradu, protože si budete moci prohlédnout výstavu dvaceti soch zvířat vytvořených z čokolády. Zvířata budou umístěna v malé džungli a prohlídku budou doprovázet také informační tabule o jednotlivých zvířatech či zvukové efekty.  

S nápadem vytvořit sochy z čokolády přišel pořadatel Čokoládového festivalu Chris Delattre. „Když jdou dělat sochy z písku nebo ledu, proč by nemohly být z čokolády“, řekl. Jednou z prvních soch čokoládových zvířat byla gorila, vážící skoro 250 kilogramů. Větší sochy jsou vylévány za pomoci sádrové hmoty a ty menší jsou sochány přímo z bloků čokolády. Mysleli jste si, že lze sochy ochutnat? Bohužel nejsou jedlé. Při jejich výrobě byla použita čokoláda připravená z odpadu čokoládoven. Všechny barvy soch vznikly namícháním bílé, mléčné a hořké čokolády.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY