POLITIKA

NEŘEKNU UŽ NIC

vzkázal dnes bývalý ministr zdravotnictví a poradce premiéra Babiše Roman Prymula médiím na dotaz, zda dorazí na plánovaná vystoupení ke Covidové pandemii.

Přitom včera národu sdělil zásadní informaci: „ Nejlepší by bylo 14 dní vůbec nevycházet ven.“ No a hned navečer mazal na fotbálek.

Z nařízení, na kterých se podílel a ve kterých se dnes vyzná málokdo, přitom neporušil vůbec nic. Měl test, měl respirátor, pozvánku a ani rasistická hesla nepokřikoval. Dokonce se ani nevymlouval, tak jako jiní papaláši slavící narozeniny v teplickém hotelu, na pracovní schůzky. A to přitom ve VIP zóně seděl vedle Číňanů, Mlynáře s Tvrdíkem, nebo Vondry a třeba i s vedoucím odboru ministerstva zdravotnictví.

Gól v zápase nepadl. Do vlastní sítě si ho ale hodně nešikovně podruhé zasunul Roman Prymula. Jeho eskapády, kdy přes den káže vodu a večer si dává s kumpány vínko, je vedle chaosu, necitlivých zákazů a měření různým metrem, ukázkou dnešního řízení této země.

 

Dnes vláda rozhodla, že malé obchody se od pondělka neotevřou. Navíc pod pokutou 30 000 Kč musí od pondělka lidé na frekventovaných místech používat respirátory, nebo dvě roušky na sobě. Ty mohou mít lidé, kteří si nedokáží obstarat dostatek respirátorů. To je jediným kompromisem dnešního jednání vládních politiků.

V těchto souvislostech a po úterním vyjádření ministra Havlíčka z hnutí ANO, že se po dohodě s kraji obchody otevřou v pondělí, se chce hlavounům vzkázat: raději NEŘÍKEJTE UŽ NIC.

 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE POLITIKA