Z OSTRAVY

To nejlepší z pouliční gastronomie na jednom místě. V Ostravě vzniká nový street food market Černý kůň

V dosud nevzhledné proluce (dočasně nezastavěný prostor v souvislé zástavbě) na Nádražní ulici v centru Ostravy má v červenci tohoto roku otevřít své brány úplně první street food market na Moravě. Projekt, který slibovala vybudovat politická vedení města a obvodu v proluce na Masarykově náměstí, vznikne na soukromém pozemku nedaleko Stodolní ulice.

Vznikající street food market v proluce pod malbou koně, by ale měl být pouze dočasným řešením, které dlouhodobě nevzhledné místo zatraktivní. Jeho zástavbu bytovým domem plánují majitelé do čtyř let. Snad se toho dočkáme. V každém případě jde o chvályhodnou aktivitu, která přinese něco nového a oživí centrum města.

Samotný market slibuje nabídku toho nejlepšího z vybraných podniků z našeho kraje, ale také z nabídky podniků z celé země. Zároveň atmosféru, kterou známe z hudebních a gastro festivalů.

Areál bude rozdělen na dvě části. Na část stálou, kde se budou nacházet místní podniky a na část rotující, kde se budou střídat podniky z různých částí Česka. Organizátoři se tak snaží dát důraz i na podporu podniků po aktuální kovidové krizi.

V areálu bude pro návštěvníky k dispozici jak venkovní, tak i vnitřní posezení a hygienické zázemí, které zabezpečí s marketem sousedící společnost Ostrawina, která je jedním z partnerů celého projektu.

Areál bude dle slov organizátorů otevřen a zpřístupněn veřejnosti již v červenci 2021. Otvírací doba bude v rozmezí 11:00 až 22:00 hodin, a to vždy od úterý do neděle.

Zdroj informací a úvodní fotografie: Patriotmagazin

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY