Z OSTRAVY

Pomozte najít podnikatele roku za Moravskoslezský kraj. Začíná soutěž EY Podnikatel roku 2021

EY Podnikatel roku 2021 je nejprestižnější světová soutěž podnikatelů, která ukazuje, inspirativní podnikatelské osobnosti. Soutěž probíhá již od roku 1986, kdy byla založena ve Spojených státech amerických. Cílem soutěže je poukázat na zajímavé a inspirativní lidi z oblasti podnikání a jelikož se jedná o mezinárodní soutěž, tak jsou její kritéria pro jednotlivé účastníky stejná.

Již sedmnáctým rokem pořádá společnost EY tuto soutěž v Moravskoslezském kraji. Soutěž probíhá pod záštitou hejtman Moravskoslezského kraje Iva Vondráka a Moravskoslezského inovačního centra.

 

„Posledních osmnáct měsíců bylo pro mnohé podnikatele náročnou zatěžkávací zkouškou. V nejhorším období pandemie koronaviru utrpěla řada oblastí podnikání, ať už šlo o cestovní ruch, gastronomii či služby. Podnikatelé museli řešit potíže, se kterými se dříve nesetkali, ať už šlo o problémy s odbytem nebo naopak zásobováním. Tato nová situace vyžadovala nová řešení, notnou dávku energie i houževnatosti. Pro část podnikatelů měl koronavirus bohužel fatální následky, naštěstí se našla celá řada těch, kteří toto těžké období zvládli, šli dál, a třeba silnější než dříve. Věřím, že se i letos v našem kraji najdou osobnosti, které si ocenění EY Podnikatel roku zaslouží,“ sdělil hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

V prozatímním srovnání s ostatními kraji v ČR v této soutěži, si jako severní Morava vedeme nejlépe a to s počtem tří celostátních vítězů, kteří nás reprezentovali na světovém finále v Monte Carlu: Jannis Samaras – Kofola (2011), Adam, Valdemar a Mariusz Walachové – WALMARK (2010), a Pavel Juříček – BRANO Group (2006).

Vítěze vybírá na základě nominací nezávislá porota, která je tvořena především bývalými vítězi soutěže. Pro porotu je stěžejní autentický podnikatelský příběh, poctivost a bezúhonnost.

Jelikož je počet nominovaných opravdu velký, vybírá se vítěz v každém kraji České republiky a poté je z nich vybrán jeden vítěz za celou ČR a reprezentuje nás na světovém finále v Monte Carlu.

Minulý rok zvítězil Jaroslav Drahoš, majitel společnosti FINIDR, s.r.o., která patří mezi největší a nejmodernější výrobce knih v pevné a měkké vazbě ve střední Evropě.

Podávání přihlášek je možné do 21. října 2021 a vyhlášení Podnikatele roku za Moravskoslezský kraj proběhne v únoru roku 2022.

Přihlásit sebe či pro Vás zajímavého podnikatele do soutěže můžete udělat na stránkách podnikatelroku.cz.

 

 

Karolína Lamaczová

Zdroje informací: msk.cz; podnikatelroku.cz

Zdroj ilustrační fotografie: pixabay.com

 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY