Z OSTRAVY

Už známe vítěze! Kdo zvítězil v soutěži podnikatel a firma roku za Moravskoslezský kraj?

I přes nepřízeň a komplikace, které potkaly podnikatele v minulém roce neztrácejí živnostníci ani firmy hlavu. Moneta Živnostník roku a IMB firma roku, jsou soutěže, které oceňují živnostníky/firmy skrz naskrz různými obory v daných regionech. Letošní výherkyní ceny Hospodářských novin Moneta Živnostník roku 2021 se stala veterinářka a farmářka Michaela Hlubková. Cenu za firmu roku si odnesla společnost CRÉER, která se zabývá výrobou nábytku a doplňků z vysokohodnotného betonu.

Vítězná živnostnice Michaela Hlubková započala svou kariéru v roce 2013, kdy úspěšně dokončila Fakultu veterinárního lékařství. Poté k práci veterinářky začala také provozovat farmu mléčných ovcí a koz, která je aktuálně jedna z největších firem produkující kozí mléko v České republice. Založila také svoji mlékárnu, která se věnuje výrobě produktů z ovčího a kozího mléka. Michaela se rovněž zabývá distribucí sušeného kozího kolostra (předporodní mléko savců) na mezinárodní pudě, kde se zařadila mezi největší celosvětové producenty.

„Po třech letech provozu mlékárny máme naše výrobky téměř ve všech obchodních řetězcích v České republice a jsme v této komoditě také jedničkou na trhu,“ sděluje Michaela.

Na druhou stranu se Michaela aktivně věnuje veterinářské činnosti, kdy společně s manželem vedou Kliniku pro koně v Petřvaldě u Nového Jičína.

„Chci pogratulovat vítězce. Rozhodování poroty bylo těžké, každý z finalistů mě oslovil něčím jiným. Společně jsme v porotě dospěli k tomu, že nejzajímavější příběh komplexně je právě paní Hlubkové,“ vyjádřil se k vítězce Martin Petrek z MONETA Money Bank.

Na druhém místě za živnostníka roku se umístil Petr Kupka, který se zabývá výrobou zakázkového sedacího čalouněného nábytku. Třetí místo obsadil Ladislav Hezký, který vyrábí Štramberské uši klasickým váleným způsobem.

Firma CRÉER s.r.o., která zvítězila v IMB firma roku 2021  jde cestou originálního přístupu k výrobě nábytku.

„V naší stálé nabídce naleznete jedinečný betonový nábytek do domácnosti i na zahradu, elegantní vybavení do koupelen, kuchyňské pracovní desky, i ty nejmenší interiérové doplňky,“ sděluje výkonný ředitel společnosti CRÉER Marek Bilko.

 Jejich práce s betonem jako materiálem používaným k výrobě nábytku vyčnívá z davu. Mezi jejich jedinečná díla patří například betonový gramofon, betonové reproduktory nebo betonové LED panely.

„Gratuluji vítězi za společnost IBM. Pro naši společnost je inovace jednou z klíčových oblastí, a jsem tedy upřímně rád, že zvítězila firma, která je velmi inovativní a zároveň inovativním způsobem pracuje s velmi tradičním materiálem,“ vyjádřil se k vítězi Jiří Skoumal z IBM Česká republika.

Druhou příčku obsadila společnost elieva, která se zabývá provozem Divadla Mír. Na třetím místě se umístila společnost Rybízák, která se specializuje na výrobu ovocných vín.

Doprovodná kategorie MONETA Živnostník roku Srdcař, oceňuje podnikatele, kteří dokázali překonat všelijaké nástrahy osudu a v práci pokračovali. Tento rok v této kategorii zvítězil Ladislav Hezký, který vyrábí Štramberské uši klasickým váleným způsobem.

Regionální vítězové se také stávají finalisty v celorepublikové soutěži. Vyhlášení soutěže se uskuteční 7. prosince v Praze.

 

IBM Firma roku 2021 Moravskoslezského kraje:
1. CRÉER s.r.o. – výroba nábytku a doplňků z vysokohodnotného betonu (Vendryně)
2. elieva s.r.o. – provozování Divadla Mír (Ostrava)
3. Rybízák s.r.o. – výroba a prodej ovocných vín (Frýdek-Místek)

MONETA Živnostník roku 2021 Moravskoslezského kraje:
1. Michaela Hlubková – zemědělství a potravinářství, veterinární činnost (Petřvald)
2. Petr Kupka – výroba zakázkového sedacího čalouněného nábytku (Ostrava)
3. Ladislav Hezký – výroba štramberských uší klasickým váleným způsobem (Kopřivnice)

MONETA Živnostník roku Srdcař 2021 Moravskoslezského kraje:
Ladislav Hezký – výroba štramberských uší klasickým váleným způsobem (Kopřivnice)

 

Karolína Lamaczová

 Zdroj informací: firmaroku.cz

Zdroj foto: firmaroku.cz

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY