Z OSTRAVY

Běh za outloně v ZOO Ostrava

Charitativní běh, který ostravská zoologická zahrada pořádá ve spolupráci s atletickým klubem SSK Vítkovice,odstartuje už zítra. Jedná se o první akci svého druhu pořádanou v areálu zoo. Výtěžek ze startovného bude použit na podporu záchranného programu The Kukang Rescue Program a také Zoo Ostrava.

Běh Zoo Ostrava pro Kukang bude odstartován v úterý 30. srpna v 19.00 hod. v areálu zoo u expozice Na statku. Trasy jsou připraveny ve třech délkách – 1 km, 2,5 km a 5 km. Poběží se po označených cestách s asfaltovým povrchem. Všichni registrovaní běžci obdrží startovní číslo s časovým čipem. Přestože běh není závod, budou mít možnost zjistit výsledky svého výkonu.

Historicky první ročník charitativního běhu v ostravské zoo je zcela vyprodán, maximální kapacita 800 běžců byla naplněna již několik dní před samotou akcí. Velmi nás těší, že lidé projevili o akci takový zájem a rozhodli se pomoci. Přestože poběží v Ostravě, ovlivní tím dění na druhé straně zeměkoule, až v daleké Indonésii. Naplňuje se tak heslo akce „Přilož nohu k dílu.“

Ostravská ZOO se připravuje na běh pro Kukang

Ostravská ZOO se připravuje na běh pro Kukang

Výtěžek ze startovného podpoří program The Kukang Rescue Program. Zoo Ostrava je hlavním partnerem tohoto záchranného programu. Program vedou přímo na Sumatře čeští pracovníci ve spolupráci s lokálními partnery. Jeho cílem je záchrana ohroženého druhu primáta – outloně váhavého. Největší nebezpečí pro outloně představuje nelegální odchyt a prodej na zvířecích trzích jako domácí mazlíčci. Proto na Sumatře vzniklo záchranné a rehabilitační centrum pro outloně zabavené na těchto trzích. Zvířata do centra přicházejí v zuboženém stavu. Po nutné rekonvalescenci mají naději vrátit se zpět do volné přírody. Více o programu na www.kukang.org

Získané finance budou použity na položky, jež jsou důležité pro rozvoj záchranného programu – vybavení kliniky, dostavba centra, veterinární přípravky či podpora celosvětové kampaně I Am Not Your Toy! (Nejsem tvoje hračka!), která je zaměřena proti popularizaci outloňů jako domácích mazlíčků.

Stavební úpravy záchranného centra na Sumatře

Stavební úpravy záchranného centra na Sumatře

Během celého úterního dne bude v Zoo Ostrava pro návštěvníky připraven doprovodný program, který představí činnost záchranného centra. Zájemci se mohou osobně setkat s pracovníky centra a dozvědět se aktuální novinky ze Sumatry. Děti se mohou pomocí malování na obličej proměnit v malé outloně či jiná zvířata. Budou připraveny i další aktivity – tisk na látku, drátování na sklenice, navlékání korálků či nášivky outloňů z plsti. Zároveň zde budou také nejrůznější propagační předměty určené k prodeji. Jejich zakoupením podpoříte záchranný program The Kukang Rescue Program. Malí návštěvníci se mohou těšit také na zábavné aktivity, jež pro ně připravilo Hitrádio Orion.

Doprovodný program bude probíhat u expozice Na statku od 10 hod.

Text: ZOO Ostrava

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY