Z OSTRAVY

Přepsaná historie: Ostrava má vlastní písečnou pláž!

Ostravané se dočkali. Ve městě se podařilo zrealizovat projekt, který jim umožní odpočívat na pláži u řeky Ostravice. Pláž zvaná „moravská Copacabana“ byla slavnostně otevřena první prázdninový den. Má rozlohu dvě stě metrů čtverečních a nachází se poblíž Loděnice. Na své si zde přijdou především děti.

Písečná pláž ožije především v srpnu v době konání olympijských her v Brazílii. Pláž se totiž stane hlavní relaxační zónou Olympijského parku Ostrava, který je ve městě považován za největší sportovně-kulturní akci letošního roku. Příchozí se budou moci osvěžit v Rio baru, odpočívat na lehátkách a jednoduše si vychutnávat pohodu u řeky Ostravice. Zájemci si budou moci vyzkoušet i některé z vodních disciplín, které se na řece u Loděnice provozují.

Při oficiálním otevírání pláže se sešli primátor Ostravy Tomáš Macura, hejtman MS kraje Miroslav Novák a náměstek primátora Martin Štěpánek. Společně si tady umíchali mojito

Při oficiálním otevírání pláže se sešli primátor Ostravy Tomáš Macura, hejtman MS kraje Miroslav Novák a náměstek primátora Martin Štěpánek. Společně si tady umíchali mojito!

Ostrava se tak přiřadila k mnoha jiným světovým metropolím, které mají vlastní písečnou pláž. „Snažíme se vycházet vstříc potřebám obyvatel města a přinášet jim nové možnosti. Právě podpora relaxace a sportovních příležitostí je nesmírně důležitá. Mám radost, že Ostravané mohou využít nejen samotné pláže, ale také možnosti ke sportovnímu a kulturnímu vyžití v olympijském parku,“ uvedl primátor města Tomáš Macura.

Už v polovině června se objevila písečná pláž také přímo v centru města na Masarykově náměstí. Až do poloviny září bude dějištěm nejrůznějších sportovních, kulturních i relaxačních aktivit. Návštěvníci mohou využít třeba hřiště na plážový fotbal a volejbal. Na programu jsou koncerty i zajímavé workshopy. Oblíbenou se stala kavárna pod šapitó s letními kávovými specialitami, zájmu se těší houpací sítě, sedací vaky i lehátka se slunečníky.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY