Z OSTRAVY
Zdroj foto: Moravskoslezský Deník

Pozor! Další komplikace v centru Ostravy!

Chystáte se o víkendu do centra Ostravy? Je třeba počítat s dalšími omezeními. Rekonstrukce Českobratrské ulice v Ostravě, která patří k hlavním komunikacím vedoucím centrem města, totiž vstupuje do další fáze. Doprava se tak značně zkomplikuje také cestujícím městskou hromadnou dopravou, která přes silnici nebude moci jezdit.

Změny nastanou v neděli, kdy začínají platit i letní jízdní řády. Stávající zastávka Husův sad během výluky nebude v provozu a v obou směrech ji nahradí zastávka Konzervatoř. Spoje trolejbusových 102, 104, 105, 107, 108, 111 a 112 budou v části nebo v celé délce své trasy nahrazeny autobusy náhradní dopravy, které pojedou v úseku mezi Sokolskou a Nádražní ulicí odklonem po ulici 30. dubna. Stejnou trasu budou využívat i autobusové linky 38 a 71. Na lince číslo 103 budou nadále jezdit trolejbusy, které ale pojedou v trase mezi zastávkami Koblov a Most M. Sýkory. Zastávky Husův sad, Konzervatoř, Českobratrská a Náměstí Republiky nebudou na lince 103 v provozu.

Komplikace spojené s rekonstrukcí Českobratrské ulice se nyní dotkou i cestujících MHD. Foto zdoj: mmstavby

Českobratrská ulice se opravuje v úseku mezi ulicemi Nádražní a Sokolská. Modernizace bude stát 33,5 milionu korun a hotova by měla být nejpozději začátkem příštího roku. Rekonstrukce počítá s opravou inženýrských sítí včetně vodovodu, kanalizace a plynovodu. Součástí stavby je oprava trasy trakčních kabelů pro trolejbusy. Renovována bude vozovka a chodníky a počítá se s vybudováním nových zastávek MHD. Oprava začala v květnu, kdy po objízdných trasách musely začít jezdit automobily, při prázdninové výluce už oprava ovlivní i provoz městské hromadné dopravy.

Zdroj: ČTK

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY