Z OSTRAVY

MEAT DESIGN startuje už za pár dní!

Industriální prostory Dolní oblasti Vítkovic opět ožijí! Už 24. listopadu začíná prodejní přehlídka designu a potrvá celý víkend. Tři dny plné špičkových designérů, inspirací, workshopů a přednášek, projekcí a samozřejmě párty. Pro Vaše malé ratolesti je připraven dětský koutek, kde se o ně postarají proškolení animátoři a Vy si tak užijete MEAT DESIGN naplno!

Přípravy třetího ročníku přehlídky Meat Design jsou v plném proudu. Celá akce startuje již tento týden 24. listopadu a potrvá do neděle 26. listopadu. Čekají nás tři dny nabité přednáškami, workshopy, výstavami a v neposlední řadě tři dny plné inspirací. Na Meat Designu se představí špičkoví designéři nejen z České republiky, ale také z Polska, Slovenska nebo Maďarska. „Pro veřejnost se otevřou dveře Starých koupelen, Kompresorovny a Strojovny v pátek 24. listopadu. V pátek a v sobotu bude otevřeno od 10:00 do 20:00, v neděli končí Meat Design v 16:00,“ říká výkonný ředitel Meat Designu Martin Lehocký. Návštěvníci si budou moci své akreditace vyzvednout v kavárně Maryčka. Celou přehlídku designu doprovodí bohatý program.

„Přednášky významných designérů zazní v Kompresorovně, filmové projekce z produkce Stream.cz můžeme skouknout v Cineportu, workshopy se uskuteční v prostorách Kompresorovny a Fajne dílny. Zábavu a interakci přinesou pánská zóna s barem a expozice Art Leemon,“ upřesňuje Martin Lehocký. Na zakončení úspěšných dní si organizátoři připravili párty a večírky. Páteční osmou hodinou večerní startuje večírek v Gastro zóně ve Strojovně a v sobotu pak v témže čase odstartuje pořádná párty v klubu Dock v centru města. O tom, že organizátoři akce mysleli opravdu na vše, není pochyb. Pro ty nejmenší je připraven dětský koutek, který bude k dispozici po celou dobu otevření prodejní výstavy. Na Vaše kuřátka budou čekat proškolení animátoři, kteří mají pro děti připraveny skákací míče, skluzavky, balónkový bazének, ale zabaví je také malováním na obličej, tetováním technikou airbrush nebo rukodělnými dílničkami. Nemusíte se tedy obávat, že by se Vaše dítko na Meat designu nudilo.

Více než stovka vystavujících designérů se rozprostře do 3 expozičních částí: Meat Design, Meat Market a Meat Art. V sekci Meat Market si můžete zakoupit drobné bytové a dekorační doplňky, vyrobené z nejrůznějších materiálů. „Objeví se zde malá papírnictví, keramika, porcelán, sklo, textil aj. Hojně zastoupeni jsou také šperkaři,“ popisuje Karolina Skórková, kreativní ředitelka projektu. V části Meat Design budou k vidění a také k prodeji větší kousky, zejména svítidla a nábytek. „Meat Art je pak určen pro kurátorské expozice, které budou lahodit nejen oku, ale i duši. Meat Art představí výrazné talenty české designové scény.“ Zaujmout by Vás mohla třeba kreativní expozice Lucie Koldové BOMMA!

Přední čeští designéři si pro Vás připravili doprovodné přednášky a Vy se tak budete moci inspirovat jejich příběhy. O kom je řeč? V Kompresorovně promluví Adam Gebrian, český architekt, který na Stream.cz uvádí pořad Gebrian versus, ve kterém se zabývá hlavně architekturou ve veřejném prostoru a novými stavbami placenými z veřejných zdrojů. Lucie Koldová, Jakub Janďourek, či Eliška Lhotská, další zvučná jména českého designu, která vystoupí v rámci přednáškového cyklu na Meat Designu. O tom, že Meat Design nebude klasická nudná výstava, není třeba mluvit. Na plánovaných workshopech si budete moci vyzkoušet téměř vše. „Fajná dílna zprostředkuje účastníkům práci se dřevem, betonem, či textilem; novinkou bude tisk na 3D tiskárně. Pod vařečkou právě otevřeného Food Ateliéru se rozběhnou 3 kurzy vaření. Láskočas se s lidmi pustí do výroby vánočních ozdob a Kartoons pomůže s výrobou designového stínítka z kartónu,“ láká Karolina Skórková. A to není ani z daleka vše. Celý program a plán workshopů naleznete na stránkách http://www.meatdesign.cz/cs/. Některé workshopy jsou pro návštěvníky připraveny zdarma, jiné jsou placené. Registrace na ně budou probíhat u jednotlivých událostí vypsaných na facebooku v rámci Meat Designu.

Pokud jste navnaděni na víkend plný inspirací a designových vychytávek stejně jako my, neváhejte si zakoupit vstupenky v předprodeji na webu www.goout.net, kde seženete vstupenky za 150,- /zlevněné za 100,-. Je zde možnost zakoupit vstupenky i na místě, kdy je cena za akreditaci 200,-. Děti mají vstup v doprovodu dospělého zdarma.  Tak co, přijdete? My tam budeme!  

 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY