Z OSTRAVY

Zmatky ostravské matky: Šťastný a veselý silvestr

Jak Ostravská matka prožila letošního Silvestra? Vypadá to, že se vskutku vydařil :-)

Letošní silvestr se  vskutku vydařil. Tři manželské páry, každý po dvou kouscích ratolestí, soutěžilo se, radovalo, smálo až se za břicho popadalo, samozřejmě došlo i na naše oblíbené, léta využívané Activity, kdy se z nás na několik okamžiků stali herci, malíři i vypravěči. Šampaňské jsme bouchli ve správnou chvíli a následně odpálené ohňostroje a fontány se obešly bez zranění. Pouze na hranici pojistné události se odehrávalo pouštění dvou lampionů štěstí, kdy první, sotva se rozhořel, hned blafl a bylo po něm. To s druhým už jsme byli opatrnější, ten sice ač se na pár sekund vznesl, hned zase klesl, a tak se to ještě párkrát opakovalo, než zcela zhořel a zaniklo s ním i mé tajné přání. Asi to tak mělo být, tak by se mohlo stát, že po dopadnutí lampionu na některou ze střech, požáru a hledání viníka by se díky vzkazu mohli dopátrat i mé osoby. A dotaz by nezněl – proč jste to udělala, jak jste mohla být tak lehkovážná a pustit na cestu hořlavý materiál? Ne, otázka by zněla: To si vážně přejete právě toto??? A proč??? Co jsem si přála a přeji tedy zůstane skryto.

Ale právě při pozorování noční oblohy, toho úžasného barevného představení, plejády jisker rozmanitých tvarů a velikostí, jsem si vzpomněla na jeden z prvních silvestrů, který jsem prožívala se svým budoucím manželem a který nabral úplně jiný směr, než jsme zamýšleli a to jen díky naší naivitě.

Silvestr jsme měli oslavit s ostatními přáteli v chatě na horách a mohl a určitě by byl báječný. Jenže!!! Pár dnů před odjezdem nás navštívil nezávislý finanční poradce s tím, že nám pomůže udělat pořádek v našem oběživu. A jak plynula řeč, doptal se i kde a jak budeme trávit silvestra. A my (no když tak o tom přemýšlím, byla jsem to asi já), jsme bez jakéhokoli podezření odpověděli podle pravdy, že tedy budeme mimo naše bydliště. Cíl návštěvy byl brzy naplněn, my se rozloučili a byli spokojeni, že jsme zodpovědni vůči naší budoucnosti a že peníze nenecháváme jen tak někde zahálet na účtech.

Že to ale s tou naší zodpovědností nebude tak růžové nám došlo až po té, co jsme si v den silvestra sbalili, zamkli byt, usedli do auta, dorazili na hory. Ale po pár hodinách jsme opět nasedli a uháněli k domovu. To poté, co jsme se podělili o příběh s finančním poradcem, se skupina přátel rozdělila na dva tábory, jedni, co radili se vrátit domů a druhá nás držela na horách.

Čerstvě zařízený byt jsme nechtěli vystavovat nebezpečí, tak jsme to otočili a strávili večer u televize a napínali uši, zda se k nám někdo nekrade. Ve dvě ráno jsme vytuhli a probudili jsme se do novoročního rána nevybíleného bytu. Uff, byt jsme uchránili. Ale pro příště přidáme panu Finance ještě informaci, že nejenom, že budeme silvestra trávit doma, ale budeme navíc hlídat i velmi ostrého rafana.

Ať se vám v novém roce daří a potkávají vás jen samé dobré zprávy.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY