Z OSTRAVY

Jamajská zpěvačka Grace Jones poprvé v České republice!

Hédonická disco královna, futuristický androgyn, ikona queer, nelítostná filmová Bondgirl, umělecká múza Andy Warhola i Helmuta Newtona a jedna z nejkrásnějších a nejprovokativnějších žen 20. století. To všechno je jamajská zpěvačka Grace Jones. A díky pořadatelům festivalu Colours of Ostrava vystoupí poprvé v ČR!

Její hudbu definují zvukové inovace, provokativní texty a neohrožené experimenty. Na albech dokázala z pozice disko královny přejít k nové vlně, funky a reggae. Spolupracovala s Davidem Gilmourem, Trickym, Trevorem Hornem, Brianem Enem a Davidem Bowiem. Inspirovala Annie Lennox, Santigold nebo Rihannu. Grace Jones se neodmyslitelně zapsala do hudební historie.

Grace Jones jsem viděla loni na španělském festivalu Primavera. Bylo to neuvěřitelné vystoupení – někde na pomezí koncertu a šamanského rituálu plného nejrůznějších bizarních kostýmů, ale zároveň skvělé hudby,” líčí ředitelka Colours of Ostrava Zlata Holušová. A právě tato extravagance bude i na letošním ročníku festivalu.

Kromě této opravdu speciální hvězdy se můžeme těšit na Jessie J, London Grammar, Joss Stone, George Ezra, Paul Kalkbrenner, Cigarettes After Sex, Kaleo, Future Islands, Beth Ditto, Ziggy Marley, Mura Masa, Aurora, Calexico, Seasick Steve, GusGus, Jon Hopkins (live), HVOB, Oumou Sangaré, Slaves, Lewis Capaldi, Jeremy Loops nebo Nick Mulvey.

Udělejte si čas od 18. do 21. července a zamiřte na Colours of Ostrava, který proběhne v unikátním industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic. Vstupenky si koupíte zde. Zatím ještě za výhodnou cenu 2 590 Kč na všechny čtyři dny. Tak to nepropásněte.

 

Fotografie: Andrea Klarin

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY