Z OSTRAVY

Forum Nová Karolina má nového majitele

To, o čem se na realitním trhu hovoří více než rok, se stalo skutečností. Ostravské obchodní a zábavní centrum Forum Nová Karolina změnilo majitele. Britská investiční společnosti Meyer Bergman, která Forum vlastnila přes šest let, ho prodala REICO - investiční společnosti České spořitelny, a.s., jednající na účet ČS nemovitostního fondu. V portfoliu tohoto předního tuzemského investora zaujímá Forum Nová Karolina výsadní postavení - s ohledem na velikost akvizice i sledované měřitelné výsledky.

Původní majitel vybíral kupujícího z několika kvalitních nabídek. I to je podle Martina Kubíka, ředitele společnosti Active Retail Asset Management, která o Forum od jeho otevření v roce 2012 pečuje, dokladem skvělé kondice centra. "Návštěvnost i tržby kontinuálně rostou, významně se v poslední době zlepšila také skladba nájemců. Řada z nich v Ostravě dosahuje lepších výsledků než v Praze nebo v Brně," dodává Martin Kubík. Ten se svým týmem, který centrum dovedl do nynější kondice, bude ve Foru působit i nadále. Více informací na www.forumnovakarolina.cz.

 

O zmíněné skvělé kondici centra svědčí očekávané překonání hranice 9,5 milionu návštěvníků v letošním roce. Objem tržeb vykazuje v meziročním srovnání 10% nárůst. Daří se rovněž obsazovat jednotky, které se vloni uvolnily poté, co některým nájemcům skončily 5leté smlouvy a vedení Forum Nová Karolina se je rozhodlo neprodloužit. Obsazenost tak aktuálně dosahuje 95 %.

 

Uvedené metriky OC Forum dokládají výsledky vybraných nájemců. K nejúspěšnějším patří například Peek & Cloppenburg, Calvin Klein, GANT, Orsay, Replay/Diesel nebo kotevní nájemci food courtu jako Coloseum Restaurant nebo McDonald's. Značných obratů dosahuje rovněž ikonická prodejna iStores, která nedávno expandovala na dvojnásobnou plochu. Pozitivní vliv na návštěvnost mají rovněž velmi úspěšný multiplex Cinema City nebo Form Factory Fitness Center.

 

Atraktivitu Fora potvrzují i noví nájemci. V posledních měsících k nim patří například Samsung, indická restaurace Golden Bird nebo pobočka Revírní bratrské pokladny. Nové jednotky už se připravují pro restauraci Running sushi či prodejnu Xiaomi.

 

OC Forum Nová Karolina disponuje 58 431 m2 pronajímatelné plochy a více než 200 obchodních jednotek.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY