POLITIKA

„VÍTKOVICE SE POKUSÍME ROZHÝBAT!“

Barvami nehýří jen letní festival v Dolních Vítkovicích. Také zastupitelstvo průmyslové části Ostravy je co do počtu politických subjektů velmi pestré. Nechybí mezi nimi ani zástupce hnutí LEČO – Lepší a čistá Ostrava podnikatel Petr Bašek.

Co byste vzkázal voličům, kteří Vám dali hlas? 
Určitě bych jim chtěl poděkovat za vloženou důvěru, velmi si toho vážím. 

Kdo vyhrál ve Vítkovicích volby a jaké je složení zastupitelstva? 
Volby u nás vyhrálo ANO 2011, které získalo 3 mandáty. Zbytek zastupitelstva je ale hodně barevný - do 15členného  zastupitelstva se dostalo 9 politických subjektů: Zmíněné hnutí ANO, Politické Hnutí Vítkovice, seskupení Více pro Vítkovice, Patrioti, hnutí Ostravak, STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ, KSČM, ODS, sociální demokraté a my z LEČA. 

 

Jaké je momentální složení rady?
Starostkou se stala Radomíra Vlčková z ANO 2011, místostarostou Leoš Koláček z ČSSD. Další členové rady jsou Richard Čermák z  Ostravaka, Františe Kročil z  Politického hnutí Vítkovice a Libor Pavel z ANO 2011. 

Získal jste kromě svého zastupitelského mandátu ještě jinou funkci? 
Stal jsem se členem kontrolního výboru, kterému předsedá Aleš Dobrozemský ze strany Více pro Vítkovice, Patrioti. Zde se chci zaměřit především na kontrolu práce vedení radnice. 

Událo se na první zasedání zastupitelstva ještě něco zajímavého? 
Ano, zastupitelstvo odhlasoval vznik nového výboru a  to sice Výboru pro podporu bezpečnosti a správy bytového a nebytového fondu. Předsedou se stal Vojtěch Kiss. 

 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE POLITIKA