POLITIKA

„Chceme jednat s primátorem!“

Nebyl lídrem kandidátky, přesto vyhrál. Majitel známe pekárny Velička Lukáš Velička je novým zastupitelem LEČO – Lepší a čistá Ostrava v Ostravě-Petřkovicích. Ty teď nejvíce trápí dlouhé kolony aut, které obec svírají ze všech stran.

Co byste vzkázal voličům, kteří Vám dali hlas?
Především bych chtěl poděkovat všem voličům za vloženou důvěru, velmi si toho vážím.  

Na co se chcete v nejbližší době v zastupitelstvu zaměřit? 
Nejprve bych se zaměřil na nezbytné a důkladné seznámení a získání potřebných znalostí a povinností které plynou z právě získané funkce zastupitele.

Co byste chtěl v Petřkovicích změnit? 
Nalézt řešení s neustále narůstajícími kolonami aut jednak na "silnici 56", tak i přes Petřkovice na Koblov. Další problém je s parkováním u marketu "Hruška", kde parkují celou pracovní dobu zaměstnanci obchodů v okolí.

Jak se to budete snažit prosadit?
Budeme na zastupitelstvu Petřkovic žádat starostu, aby se neprodleně ujal ofenzivní aktivity v řešení dopravní situace v Petřkovicích, vyvoláním jednání s primátorem Macurou.  Navrhneme snížení rychlosti v oblasti křižovatky Balbínova x "56" na 40 km a zvážení instalace semaforů na křižovatce Balbínova x Hlučínská u "kulturního domu". Dále na příští schůzi zastupitelstva navrhneme parkování u samoobsluhy Hruška pouze na půl hodiny. 

jak probíhala povolební vyjednávání? 
Volby v Petřkovicích vyhrálo ODS s 9 mandáty v 15členném zastupitelstvu. Čtyři další strany včetně LEČA – Lepší a čisté Ostravy získaly po jednom mandátu, ANO 2011 dva. Byl to nakonec člen hnutí ANO, který doplnil radu složenou z politiků ODS. Rada městského obvodu Petřkovice pro volební období 2018 - 2022 byla zvolena na Ustavujícím zasedání zastupitelstva městského obvodu Petřkovice dne 30. 10. 2018.

Kdo v současnosti vede Petřkovice?
Starostou Petřkovic je už třetí volební období Ivo Mikulica z ODS.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE POLITIKA